Første kig på Marisa Abela som Amy Winehouse i kommende biopic

"Back to Black" handler om den prisbelønnede sangerinde, der døde i en alder af blot 27 år.

Hollywood har i årevis forsøgt at søsætte en biografifilm om den hedengangne, engelske sangerinde Amy Winehouse, som døde som 27-årig tilbage i 2011.

Svenske Noomi Rapace ("Mænd der hader i kvinder") var engang i forhandlinger om rollen til et projekt, der endte med at blive skrinlagt, men nu er en Amy Winehouse-film officielt i støbeskeen, og det første billede af Marisa Abela i hovedrollen kan ses i fuld størrelse herunder.

Adskillige skuespillere var angiveligt ivrige efter at få fat i rollen, men Abela leverede en så imponerende audition, at instruktøren Sam Taylor-Johnson og filmselskabet blev blæst omkuld og fluks hyrede den 26-årige engelske skuespiller.

Taylor-Johnson instruerede "Fifty Shades of Grey", men har også lavet musikvideoer for store kunstnere som Elton John og The Weeknd, og hun lavede John Lennon-dramaet "Nowhere Boy", så det er intet under, at hun skal sidde i instruktørstolen.

Læs også: Filmen om Bob Marley finder sin hovedrolleindehaver

Og det er også manuskriptforfatteren på "Nowhere Boy", Matt Greenhalgh, som står bag drejebogen til "Back to Black". Greenhalgh skrev desuden den kritikerroste biopic "Control" om Joy Division-forsangeren Ian Curtis, der også døde alt for ung.

Stjernen i "Back to Black", Marisa Abela er til gengæld mere ukendt – hun har bl.a. medvirket i videospillet "Five Dates" og tv-serien "Industry", og hun kan snart opleves i Greta Gerwigs "Barbie".

Amy Winehouse betragtes som en af dette århundredes største sangerinder og sangskrivere. Hun har solgt over 30 mio. plader, og hendes sange streames gennemsnitligt 80 mio. gange om måneden på diverse tjenester. Hendes andet album, der ligesom den kommende film hedder "Back to Black", er et af de bedst sælgende albums nogensinde i Storbritannien.

Winehouse brillerede især inden for soul, R&B og jazz med sin dybe, smukke røst, men sideløbende med musikkarrieren døjede hun med stof- og alkoholmisbrug. Hun døde af alkoholforgiftning den 23. juli 2011.

"Back to Black" produceres af filmselskaberne Studiocanal og Focus Features, og filmen er blevet blåstemplet af hhv. Universal og Sonys musikafdelinger samt af Amy Winehouses bo.

Filmholdet tager hul på optagelserne på mandag, men filmens premieredato er endnu ikke blevet fastlagt.

Kommentarer

Første kig på Marisa Abela som Amy Winehouse i kommende biopic

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen