Trailer: Crowdfundet film noir-film bliver den første danske film skudt på 65mm – se teaseren her

"Intet vover" har navne som Nicolas Bro, Jens Jørn Spottag, Maria Erwolter og Ali Najei på plakaten, og du kan støtte filmholdets unikke mission nu.

Her på Moovy har vi tidligere skrevet om instruktøren Jesper Tønnes' imponerende "Star Wars"-fanfilm: "The Last Padawan" og "The Last Padawan 2".

Nu har Tønnes kastet sig over endnu et ambitiøst projekt: en film noir-kortfilm med titlen "Intet vover" ("Nothing Ventured" på engelsk), som ud over de førnævnte skuespillere også har bl..a. Bo Thomas, Jonathan Harboe og Rudi Køhnke med om bord.

Første halvdel af "Intet vover" er allerede i kassen, men Tønnes og Co. har brug for finansiel opbakning fra filmentusiasterne derude for at komme over målstregen. Projektet kan støttes via Kickstarter her. På filmens Kickstarter-side kan man også følge projektets status via løbende opdateringer, og man kan se et par korte, spændende behind the scenes-videoer.

"Intet vover" er især et bemærkelsesværdigt projekt, idet filmen stiler efter at blive den første danske produktion skudt på 65mm-celluloid. Filmholdet arbejder tæt sammen med Kodak, Arri og flere af landets andre leverandører af filmudstyr.

Hør også: Podcast: Episode #43 - Nybegynderens guide til film noir: Anbefalinger! (m. Kristoffer Abildgaard)

Tønnes fortæller Moovy: "'Intet vover' er helt rigtig en dansk noir-krimi, men vigtigere så er den 'en film, der elsker andre film.' Både i forhold til historien og måden, vi fortæller den på.

"Vi vil gerne skabe en film, der både tør være farlig, romantisk, intim, sjov og storslået. Jeg har altid været dybt fascineret af krimifilm, der tør balanceret humor og action. Fra 'Casablanca' til 'Olsen-banden' til 'Pusher'. De bedste krimieventyr giver altid publikum en bred oplevelse, hvor alle følelser er i spil.

"Arbejdet med analog film skaber et helt unikt arbejdsrum, hvor prøver med skuespillere og tekniske præstationer pludselig bliver langt vigtigere end med et digitalt workflow. Pludselig føles det, som om publikum er i salen, og alt er på spil, imens filmen ruller. Det er en unik oplevelse, der som filmhåndværker tilføjer en unik energi til filmen."

Filmholdet består af lutter frivillige kræfter, men særligt 65mm-film er dyrt råmateriale, og det nærmeste 65mm Arriflex 765-kamera skal fragtes 1.000 km til Danmark. Jo større støtte Tønnes og Co. får, desto mere højkvalitets råfilm får de naturligvis at arbejde med.

Den færdige film skydes på både Super 8-, Super 16-, 35mm- og 65mm-film. Hvis alt går efter planen, er "Intet vover" færdiggjort i oktober, hvorefter den fremvises på flere filmfestivaler, før den lander på YouTube i maj 2024.

En stemningsmættet og actionfyldt teaser til filmen kan ses her, hvor Tønnes også taler mere om projektet:

Kommentarer

Crowdfundet film noir-film bliver den første danske film skudt på 65mm – se teaseren her

  • ★★★0

    Nice! Det er nice at der stadig er folk der gider gammeldaws film. Jeg har selv haft et projekt i hovedet i årevis, som jeg synes skal skydes på film, hvis det nogensinde bliver til noget. Men, så skal jeg lige tage mig sammen til faktisk at arbejde på det, lave en plan og sådan.

    NSF10-05-23 14:03

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen