Trailer: Første følelsesladede trailer til Christina Rosendahls "Fuld af kærlighed"

Instruktøren bag "Idealisten" og "Vores mand i Amerika" er snart klar med et dybfølt familiedrama, der er kraftigt inspireret af hendes egen opvækst.

Senere i år er Christina Rosendahl aktuel med sin første spillefilm siden 2020's "Vores mand i Amerika": "Fuld af kærlighed". Og Scandinavian Film Distribution har netop frigivet den første teaser til det danske drama, og den kan ses herunder.

Rosendahl har tidligere instrueret stærke og succesfulde dokumentarfilm som "Stjernekigger" og "Vold i kærlighedens navn" samt de Robert-belønnede, historiske dramaer "Idealisten" og førnævnte "Vores mand i Amerika", og her på Moovy har vi også interviewet hende flere gange:

Se også: Moovy TV - Bag om den danske thriller "Idealisten"

Se også: Moovy TV: Bag om "Vores mand i Amerika" med Christina Rosendahl, Peter Albrechtsen og Jonas Struck

Som titlen antyder, handler "Fuld af kærlighed" både om hengivenhed og alkohol. Filmen er inspireret af Rosendahls egen opvækst i en familie præget af misbrug, og efter lanceringen af traileren har Rosendahl selv skrevet på de sociale medier:

"Det er specielt for mig at skrive denne første post om min nye film 'Fuld af Kærlighed', der kommer i biograferne til maj. Det er helt weird, for jeg har villet poste mange gange, det plejer vi jo at gøre, poste og takke, alle, der var med. Men lige med denne film har jeg følt mig underligt ordløs.

"Det er min mest personlige film til dato, om at vokse op i en familie fuld af kærlighed, men med et ødelæggende misbrug i sig, og det føles både stærkt og sårbart, men altså: til maj skal filmen ud og jeg glæder mig megameget til at dele den med jer."

På overfladen ligner de en helt almindelig dansk familie. Men efter en alvorlig ulykke i hjemmet bliver faren (Lars Ranthe) mødt med et ultimativt krav fra sin kone (Stine Stengade) og deres tre børn: Stop med at drikke og gå i behandling, ellers vil vi ikke se dig igen.

Og pludselig står den bare 20-årige Sofia (det unge stjerneskud Viilbjørk Malling Agger) midt i en dyb livskrise, der ikke engang er hendes egen. Hun påtager sig ufrivilligt ansvaret for at holde sammen på sin familie, netop som hun ellers var på vej ud i et selvstændigt liv som ung voksen med veninder, kæreste og rejseplaner.

For selvom hendes far vender ædru hjem efter 5 ugers afvænning som et sundere og mere taknemmeligt menneske, er han måske ikke længere så livlig og farverig, som da han drak. Det synes Sofias mor i hvert fald ikke. De mentale tømmermænd, som de begge to har sparet op over mange år, får nu deres forhold til at knage og brage - og igen er Sofia nødt til at være den voksne i familien. Men før Sofia kan hjælpe andre, må hun lære sine egne grænser at kende.

"Fuld af kærlighed" udkommer i biograferne den 23. maj, og den omtalte trailer kan ses her:

Kommentarer

Første følelsesladede trailer til Christina Rosendahls "Fuld af kærlighed"

  • ★★★★★★1

    Klart en film jeg skal se - både Christina og Pernille har været ret åbne omkring deres fars misbrug, og jeg er kæmpe fan af Christina's måde at fortælle historier på. Idealisten er et lille mesterværk.

    Wayne23-02-24 14:19

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen