Moovy TV: "The Territory"-interview med den danskproducerede dokumentars instruktør: Alex Pritz

Den prisbelønnede og gribende klimafilm kan nu ses på Disney+.

Siden den vandt publikumsprisen og juryens specialpris på sidste års prestigefyldte Sundance-filmfestival, har den danskproducerede dokumentar "The Territory" modtaget priser og rosende omtale over hele kloden.

Men først nu kan "The Territory" ses herhjemme, idet National Geographic for nylig har udgivet filmen på Disney+.

I den forbindelse præsenterer vi her vores dybdeborende interview med filmens instruktør og cheffotograf, Alex Pritz, som vi mødte under sidste års CPH:DOX. Dette års udgave af den internationalt anerkendte dokumentarfestival løber i øvrigt af stablen i marts, og som sædvanligt dækker vi den grundigt her på Moovy.

Se også: "The Territory": Første trailer til den dansk-amerikanske og prisbelønnede dokumentar

På sidste års CPH:DOX vandt "The Territory" også en pris, og den blev for nylig shortlistet til en Oscar-nominering.

Og man kan godt forstå, hvorfor "The Territory" har skabt så megen positiv omtale på verdensplan, for den giver os et både chokerende, rørende, intenst og intimt portræt af en konflikt, der angår os alle: de indfødtes kamp for at beskytte regnskoven i Amazonas.

I filmen kommer Pritz helt tæt på Uru-eu-wau-wau-stammen i Brasilien, som indtil 1980'erne levede helt isoleret fra omverdenen. I dag er de truet af forbrydere, grådige grundejere og opportunistiske politikere, og flere af stammens medlemmer er blevet myrdet i årenes løb.

Vi talte med Pritz om bl.a. hans unikke samarbejde med stammen, som endte med at skyde meget af filmens materiale selv, samt dokumentarens danske lyddesignere og Darren Aronofskys ("mother!", "Requiem for a Dream") indsats på filmen.

Som sagt kan "The Territory" ses nu på Disney+, og vores interview med Pritz kan du se her:

Kommentarer

"The Territory"-interview med den danskproducerede dokumentars instruktør: Alex Pritz

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen