Trailer: "The Territory": Første trailer til den dansk-amerikanske og prisbelønnede dokumentar

CPH:DOX-vinderen skildrer den ualmindeligt aktuelle kamp for at redde regnskoven.

En af årets helt store dokumentartitler er den dansk-amerikanske "The Territory", som blev vist (og vandt en pris) under årets CPH:DOX, og som stensikkert har masser af omtale og flere prestigefyldte priser i kikkerten, efter at filmen blev købt af National Geographic.

Filmen er heller ikke blevet mindre aktuel ovenpå det nylige, tragiske mord på aktivisten Bruno Pereira og The Guardian-journalisten Dom Phillips i Amazonjunglen. De to mænd havde modtaget dødstrusler, men fortsatte ufortrødent deres kamp for at afdække ulovlig mine- og skovdrift i regnskoven.

"The Territory" handler også om både heltemodige aktivister og indfødte, som sætter livet på spil i Sydamerika for at bekæmpe grådige politikere og opportunistiske farmere, der bevidst smadrer det, der bliver kaldt for "Jordens lunger".

Læs også: CPH:DOX-omtale: "The Territory"

Den Oscar-nominerede Sigrid Dyekjær ("The Cave", "Scandinavian Star") samt selveste Darren Aronofsky ("mother!", "Requiem for a Dream") har været med til at producere "The Territory", der tager os helt ind i den brasilianske regnskov.

Her kæmper de oprindelige folk i Uru-eu-wau-wau-stammen bravt for at forsvare deres land – en kamp, der bogstaveligt talt (som filmen også understreger på hjerteskærende vis) koster menneskeliv.

"The Territory" udkommer i udvalgte amerikanske biografer den 19. august, men vi ved endnu ikke, hvornår (eller hvor) filmen bliver tilgængelig i Danmark – men eftersom National Geographic ejes af Disney, udkommer "The Territory" formentlig på Disney+, før året er omme.

Tidligere i år vandt "The Territory" også publikumsprisen på årets Sundance-filmfestival, og I kan i øvrigt se frem til Moovy TV's dybdeborende interview med filmens instruktør, Alex Pritz, som også har skudt hovedparten af filmen. I mellemtiden kan I se traileren til filmen her:

Kommentarer

"The Territory": Første trailer til den dansk-amerikanske og prisbelønnede dokumentar

  • ★★1

    Den bliver trist at se, men så meget desto vigtigere. Har dog stort set opgivet at håbe på det bliver bedre, menneskets rovdrift og egoisme er ukuelig. 
    Thanos was right…. :)

    Gormanden25-06-22 08:05

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen