Anmeldelse: Star Wars: The Last Jedi

Kraften binder alting sammen. Kraften er liv. Kraften er død. Kraften er løbet tør for mystik.

Så er det igen den tid på året. Disney er landet særdeles tungt på kalenderen med én julebasker over dem alle, siden de for nu to år siden vækkede George Lucas' ikoniske "Star Wars"-franchise til live med "Star Wars: The Force Awakens". Første film i en tredje trilogi om den dysfunktionelle Skywalker-familie varslede nye tider in a galaxy, far far away. Anden del er et nyt håb i helt samme retning.

Tråden tages op direkte fra forgående film. Unge Rey (Daisy Ridley) bliver oplært som Jedi af legendariske Luke Skywalker (Mark Hamill), der ellers havde trukket sig tilbage som praktiserende ridder. Ex-Stormtrooper Finn (John Boyega) og den kække pilot Poe (Oscar Isaac) kæmper på Oprørernes side mod Den Første Orden, hvor onde Kylo Ren (Adam Driver) har slikket Sith-sårene og vil hævne sig på Rey over at have stukket af med et lyssværd, som han ville ha'. Jo, alt er ved det gamle hos familien Skywalker.

Valget af Rian Johnson bag kameraet blev modtaget med blandede reaktioner. "Looper"-instruktøren tilhører det bløde mellemlag som respekteret og talentfuld indie-instruktør, der aldrig har fået det store gennembrud. Onde tunger ville påstå, at Disney bedre kunne kontrollere "The Last Jedi"-retningen. Ganske vist er det ikke fair at reducere 44-årige Johnson til at flyve på autopilot, men tag ikke fejl – han gør lige præcis dét, som Mickey Mouse befaler: Saml tråden op fra "The Force Awakens", blast dig frem til trilogiens store finale – og tilintetgør noget, der til forveksling ligner en Dødsstjerne. Forventningsfulde fanboys bliver glade. Andre bliver undervældet.

Kraften binder alting sammen. Kraften er liv. Kraften er død. Kraften er løbet tør for mystik. I hvert fald når mantraet gentages i klassisk mester-lærling retorik, og dagen igen reddes i sidste øjeblik. Problemet er ikke eventyret, forudsigeligt som det er – underholdningsværdien kan ikke fraskrives. Plot og karakterudvikling bindes i al hast for overfladisk sammen. Sidehistorierne harmonerer sjældent sammen tidsligt. Filmens indre logik er selvmodsigende. Med en spilletid på 150 minutter er sammenfaldet af plothuller, stjerne-soap, run and chase og hovsa wookie-dookie løsninger påfaldende rodet.

"The Last Jedi" er forbløffende lige ud ad mælkevejen. Stort set alt er set før i de andre "Star Wars"-film. Meget kan dog accepteres, når sci-fi-eventyret udfoldes. Når god og ond kæmper med forskelligfarvede lyssværd, og fascinerende universer åbnes op. Mindeværdige actionsekvenser i flæng vejer gevaldigt op for den generiske fortælling. Hvor "The Force Awakens" balancerede med et omfattende galleri bestående af stærke helte og svage skurke samt formåede at oparbejde sympati for fremragende Daisy Ridley, vendes bøtten med episode VIII. Adam Driver og animerede Andy Serkis som Snoke er fornøjelige og værdige "Star Wars"-bad guys, mens nostalgi-kortet smides effektivt på bordet, når Mark Hamill indtræder som den sidste Jedi-mester.

"Star Wars: The Last Jedi" er en glimrende tilføjelse til sagaen. Rian Johnsons første skud på stammen vil sikkert begejstre horderne af hungrende fans. Ottende film om Skywalker-familien gør lige præcis det, som en franchise-film skal, hvor sikre valg skal træffes, og historien spejles i de foregående syv i serien. Med en spilletid på 150 minutter bør seneste tilføjelse til verdens nok største film-brand imidlertid være langt bedre skruet sammen som fortælling, nu filmene ikke længere kan overleve på forventningens glæde med én ny "Star Wars"-film hvert år.

Star Wars: The Last Jedi

Kommentarer

Star Wars: The Last Jedi

  • 0

    Billede #2 Skræmmer mig stadig mere end Bill Skarsgård i IT(2017) Håber min yngstes 9 somre er nok til at modstå 'The Dark Power of fluffy cute franchise'!  

    Fin anmeldelse, havde måske håbet på større glæde. Men vidste måske nok lidt hvor det bar hen... Træls: At blive gammel/ha' set for mange film.

     

    Gasivodo13-12-17 01:17

  • 0

    Skal jeg læse den, eller skal jeg ikke............................?

    MadMartigan13-12-17 07:05

  • ★★★0

    Så mere af det samme og ny TFA? Ærgerligt, for der var nogle gode muligheder med Johnson bag. Filmz-Morten giver 3/6. Ja, måske siger det ikke meget :)

    Babo13-12-17 07:16

  • ★★★★1

    Filmz-Morten giver 3/6. Ja, måske siger det ikke meget :)

    Forstår ikke du nævner ham. Den fyr er jo lige så tilfældig som en terning. 

    Riqon13-12-17 07:18

  • ★★★0

    Forstår ikke du nævner ham. Den fyr er jo lige så tilfældig som en terning. 

    Det var også.....tilfældigt ;)

    Babo13-12-17 07:22

  • 0

    A New Hope..

    www.dr.dk/nyheder/kultur/film/topkarakter-til-star-wars-troldspejlet-blaest-bag-over-af-last-jedi

    MadMartigan13-12-17 07:23

  • 0

    Tjaaa, nu forventede jeg ikke det store plot men at man bliver underholdt fra start til slut. 

    Nu ville jeg dog godt se noget fra The Old Republic, eller nogle lidt mørke Star Wars film med fokus på nogle Siths men det for vi næppe med Disney. Min indre fanboy gad godt se en Darth Malgus film, eller bare se mere Badassary fra Darth Vader. Indtil videre må jeg nyde de comics Marvel laver, de virkelig fede og giver et godt perspektiv fra Imperiets side da Vader møder mange Imperiske undersåtter. 

    Et af de fede øjeblikke, men nu hvor jeg tænker over det så fungerer Vader nok bedst som en "skurk" i baggrunden som i Rouge One, hvis man skal endelig have mere af ham. 

    imgur.com/cltZK7f 

    Nu gælder det bare med at undgå spoilers indtil man ser TLJ, det kan være svært når der kan være spoilers i debatter om noget helt andet end Star Wars....

    Batsy13-12-17 10:55

  • ★★0

    Så mere af det samme og ny TFA? Ærgerligt, for der var nogle gode muligheder med Johnson bag.

    Jeg synes TLJ er en direkte opfølgning, narrativt (selvfølgeligt), strukturelt og stilmæssigt til TFA. Ikke at jeg havde forventet de helt store afvigelser, men indrømmet - jeg var en kende skuffet alligevel. Selvom den er underholdende. Dog mest pga forholdet mellem fortællingens forløb og tid, som jeg også syntes var et issue med TFA. 

    Dolphinfriendly13-12-17 19:04

  • 1

    Jeg så TLJ i aftes og er enig med Nicki: Filmen undervælder og mit største kritikpunkt er nok, at den ikke rigtigt bidrager med noget nyt til den overordnede Star Wars-mytologi -med mindre jeg har overset noget...

    Jeg må indrømme, at jeg aldrig for alvor investerede i karaktererne, heller ikke de gamle kendinge. Synes fortællingen er noget af en rodebutik med i hvert fald mindst én ret så uinteressant sidehistorie og et par gevaldige plothuller. Følelsesmæssigt blev jeg heller aldrig for alvor revet med, og så mangler jeg en rigtig interessant og bad-ass-skurk.

    Underholdningsværdien er dog i top og billederne er virkelig flotte, men der er for mig at se ikke rigtig noget Star Wars-magi at komme efter, og jeg synes indtil videre, at ‘Rogue One’ er den bedste af de tre nye eventyr siden Disneys overtagelse af franchisen.

    Thomas Fenger14-12-17 09:45

  • 1

    Jeg er desværre enig i alle kritikpunkterne og har endnu flere at bidrage med. Jeg ender en stjerne lavere og er ret enig med denne - spoilerfyldte - anmeldelse: www.nationalreview.com/article/454564/star-wars-last-jedi-unoriginal-tone-deaf-mess

    Slayer15-12-17 07:38

  • ★★★★0

    Musikken til filmen er havnet på Spotify.

    Bruno15-12-17 08:12

  • ★★★0

    Det eneste jeg trøster mig ved, er at kritikere af denne film, er tilhængere af Rogue One - den var helt på “højde” med The Phantom Menace i min bog. Jeg ser den dog først på tirsdag, og det er sgu svært at undgå spoilere indtil da, men det er da lykkedes indtil videre!

    David Lund15-12-17 08:33

  • 2

    Jeg er desværre enig i alle kritikpunkterne og har endnu flere at bidrage med. Jeg ender en stjerne lavere og er ret enig med denne - spoilerfyldte - anmeldelse: www.nationalreview.com/article/454564/star-wars-last-jedi-unoriginal-tone-deaf-mess

    Helt enig med den linkede anmeldelse. TLJ er helt tonedøv, når det kommer til Star Wars universets indre logik... Hvis der skulle gives stjerner herfra, ville den ikke nå over to.

    For mig er denne film den dårligste Star Wars film, der nogensinde er lavet. (Mindede mig oftere mere om en fanfilm lavet af en forskruet Star Wars fan(antiker). Flere gange fangede jeg mig selv i at tro filmen bare var en practical joke, og at den ægte udgave først ville få premiere senere, men ak.

    Kald bare prequelsne for usmagelige og kitsch, men de har i det mindste en grundlæggende forståelse af, hvordan du bygger en fortælling (og i dette tilfælde et eventyr) op. Denne måde, hvorpå handlingen opdeles i tonalt helt forskellige lejre er helt græl.

    Hva' rager det mig, at et CGI-rumantilopen er taknemlig ved sin redning med sine enorme, ja, Disney-øjne, når hele oprøret (nå nej, det komplet tonedøve og historieløse navn: THE RESISTANCE) er ved at smuldre og er reduceret til så urealistisk lidt (fordi Hitlers førerbunker altid har virket som en sympatisk gruppe mennesker at skildre).

    Og hvad rager det mig, at Luke umiddelbart har glemt alle sine vigtige skridt i livet, og bare reelt er kontrær og muggen (ESB spillede kun på denne joke med Yoda, som så efterfølgende har en genial afsløring af sin identitet med en gruende og rørende alvor, selv om det kun var en skide hånddukke), når ideen er, at Rey skal udvikle sig ved sin rejse dertil, og vi samtidigt kan få mulighed for en større indsigt i dette "nye" univers, men hvor hun i stedet bare forbliver den samme (usympatiske) evige goodytwoshoes indtil hun rejser igen, og ingen ny fortælling rigtigt giver en større forståelse af hovedkaraktererne - så enten er Kylo Ren bare ren ond eller også var Luke skyld i det, men her igen opfører Lukes karakter sig som den diametralt anderledes karakter end den Luke han endte med at blive i den originale trilogi. Så med andre ord er filmens grundkonflikt bare kedeligt sort-hvidt sat op eller også er den dum...

    Som Jar Jar ville have sagt: "Oh, maxi big the Force. Well that's smells stinkoviff."

    Faktisk er hele den lille scene en god analogi for "Disney Wars"...

    BusinessMonkey15-12-17 09:18

  • 0

    Det eneste jeg trøster mig ved, er at kritikere af denne film, er tilhængere af Rogue One - den var helt på “højde” med The Phantom Menace i min bog. Jeg ser den dog først på tirsdag, og det er sgu svært at undgå spoilere indtil da, men det er da lykkedes indtil videre!

    Rogue One havde et kæmpe problem med nul-dimensionelle karakterer, og sprang for ivrigt frem i fortællingen, men den byggede stadigt op mod en ordentlig afslutning, som var sammenhængende (og ville selvfølgeligt have haft langt større effekt, hvis man havde haft en interesse i papskiverne på lærredet).

    Vær forberedt på et clusterfuck uden lige denne gang. :)

    BusinessMonkey15-12-17 09:21

  • ★★★0

    Rogue One havde et kæmpe problem med nul-dimensionelle karakterer, og sprang for ivrigt frem i fortællingen, men den byggede stadigt op mod en ordentlig afslutning, som var sammenhængende (og ville selvfølgeligt have haft langt større effekt, hvis man havde haft en interesse i papskiverne på lærredet).

    Vær forberedt på et clusterfuck uden lige denne gang. :)

    Jojo, den har da en solid opbygning - det er ikke fordi, den er håbløs. Det er nemlig karaktererne, jeg har et problem med. Jeg forstår f.eks. slet ikke hovedpersonens udvikling. Det giver så godt som ingen mening for mig! Og så virkede den underligt bedrevidende, næsten prætentiøs, i forhold til hvad den egentlig havde at byde på for at udvikle Star Wars universet. Hvilket er så godt som ingenting. The Force Awakens synes jeg er bedre, men den føles netop også som en fanfilm mere end et nyt kapitel i historien. At det skulle være mere udtalt denne gang, bekymrer mig en del. Krydser fortsat fingre dog!

    David Lund15-12-17 10:31

  • 0

    Jeg så den fredag formiddag og selvom der nu er gået et par dage, så har jeg haft lidt svært ved at sætte ord på hvad jeg egentlig synes.

    Først de lidt negative tanker om filmen:

    Jeg var lidt ævred over, at Snoke blev dræbt så hurtigt. Nu havde man brugt en del tid og energi i TFA på langsomt at bygge noget mystik op om denne her person. Hvem er han, hvor kommer han fra og hvad er hans rolle i hele historien, udover blot at være Supreme Leader i First Order. Ingen svar bliver givet inden han bliver klippet over af den røde saks og hele opbygningen i TFA virkede nu pludselig blot som fyld; en nærmest narrefisse-agtig fastholdelse af seerens interesse i den foregående film. Ærgerligt.

    Hele sidehistorien med Finn og den nyintroducerede, og desværre lidt ligegyldige karakter, Rose, og deres søgen efter Master Codebreaker på Canto Bight, men pludselig endte i en lang redningsaktion af fathiers, de store rumheste. Den lange scene virkede helt håbløst ude af kontekst. De kommer til Canto Bight med ét eneste formål, men straks de kommer ud af cellen og Rose genkender dyrene, så glemmer de begge to alt om den yderst vigtige og tidskritiske mission. Heldigt for dem, at BB-8 hopper i fælden med begge ben. Eller kugle om man vil.

    Jeg mangler en skurk. Snoke bliver dræbt ud af det blå. Kylo Ren udnævner sig selv til ny Supreme Leader, men fremstår aldrig rigtig som andet end en forstyrret ung mand. Det samme gør sig egentlig gældende med General Hux. Ingen af dem fremstår nogensinde som værende nogen stor trussel. Selv de største og mest frygtindgydende af First Orders fartøjer virker heller ikke specielt intimiderende eller farlige.

    De nuttede Porgs var en sjov lille idé og selve idéen med at tilføre lidt humor virker også ganske udmærket på papiret. Så længe det ikke overgøres, for så får det den modsatte effekt. Og efter min mening, så blev de brugt lidt for meget. Især størstedelen af scenerne i cockpittet sammen med Chewbacca kunne jeg personligt godt have været foruden. Føler mig helt som en sur gammel mand over at brokke mig over de små søde Porgs. Gad vide hvordan de egentlig smager? Chewie fandt i hvert fald aldrig ud af det.

    Reys ophav og hvem hendes forældre egentlig var, har haft en kæmpe stor plads på rygtebørsen op til denne film. TFA brugte så mange scener og energi på opbygningen af denne potentielle groundbreaker, at jeg selv hoppede i med begge ben. Ingen betydning, ingen relation til nogen, blot endnu et force-sensitive barn der dukker op ud af det blå. Præcis som i Episode 1. Jeg sad efter afsløringen med tanken om, at "den slap de alligevel lidt nemt om".

    Der blev lukket for mange åbne døre og afsluttet for mange ting. Som vi snakkede om da vi gik fra biografen, så kunne dette ligeså godt have været den sidste Star Wars film. Selvom de ofte er ekstremt irriterende og generelt noget man helst var foruden, især ved en udsigt til to års ventetid på næste film i rækken, så følte jeg også en tydelig mangel af en interessant cliffhanger. Som nævnt tidligere, så kunne serien ligeså godt have stoppet nu og her og så fortsat med de Star Wars Storys der udforsker persongalleriet. Og det er en ærgerlig følelse at sidde tilbage med for jeg VIL jo gerne have mere Star Wars. Meget mere. Men der skal være fyld på og ikke bare 150 minutters blandet landhandel.

    Leias flyvetur gennem rummet. Og hvordan hun på magisk vis formår at undgå, at trykket ude i rummet knuser hende eller fryser hende til is.

    Det blev alligevel til en del kritikpunkter. SÅ negativ var jeg nu alligevel ikke da jeg gik fra biografen. Det var nok nærmere sådan en "Nå" eller "meh"-følelse. Glæde over endelig at have set den nyeste Star Wars, men samtidig også en lidt tom og tam følelse over alle de forventninger jeg personligt havde som ikke blev indfriet. Når alt ovenstående er blevet sagt, så havde TLJ bestemt også rigtig mange fede scener. Scener der varmede mit gamle Star Wars hjerte og som jeg havde savnet fra TFA. Især var det fedt, at der var skruet godt op for stjernekrigene igen. Fede scener, med masser af smæk på. Selvom TLJ ikke var oppe og ringe for mit vedkommende, så havde den alligevel én af de fedeste scener jeg længe har set i en Star Wars film. Hårene rejste sig på mine arme og jeg holdt vejret i hvad der føltes som en smuk poetisk evighed.

    Da Vice Admiral Holdo ofrer sig og hamrer Raddus med lightspeed ind i det gigantiske Supremacy, så det brækker midt over i en ufattelig smuk scene. Klippet er så skarpt lavet og billedet så smukt, at det fik hårene til at rejse sig på armene af mig. Hele biografen, dvs. de cirka 10-12 personer der ligesom os havde valgt formiddagsvisningen, holdt vejret og den fuldstændig lydløse scene forblev fuldstændig lydløs. SMUKT!

    Den er blevet præsenteret som den bedste Star Wars film siden ESB, men det er den langt fra efter min mening. Den er seværdig og trods alt stadig bedre end Episode 1 og Episode 2, men den ligger langt fra i toppen. Desværre lidt forglemmelig og ikke en jeg behøver se igen før den kommer på blu-ray.

    3/6

    Bony17-12-17 03:54

  • 0

    Still a better love story than twillight..............

    Joon17-12-17 22:31

  • ★★★1

    Humoren var meget Marvelsk, det hørte slet ikke hjemme i filmen her, startscenen ku ligeså godt ha været noget Tony Stark havde sagt i en Avengers film.

    Elwood17-12-17 22:57

  • 0

    Fandt filmen rigtig god, bed en TFA. Men humoren var en tand for meget, sat ind for at gøre det yngre Star Wars fans tilfredse, så Disney kan hive flere penge hjem :/  Hvert fald sådan jeg følte det engang i mellem.

    Geekalot18-12-17 06:43

  • 0

    Jeg kunne virkelig godt lide filmen. Jeg er med på at Casino delen er ret overflødig, men det kan for mig på ingen måde ødelægge hvor godt alt det der foregår mellem Rey, Luke og Kylo Ren, som er hvad jeg tror får folk som mig til at føle at den her film er noget helt særligt i sagaen. Filmen føles ligesom "Empire Strikes Back", som om der er lidt mere dybde og lidt mere kompleksitet at byde på og det klæder universet. Det giver sindssygt god mening at universet blev sat sikkert op med TFA og nu rystes i TLJ, det bliver svært, men jeg håber enormt meget på at tingene landes overbevisende i den sidste del af trilogien, som der sættes ret smukt og sågar overraskende op til her.

    Rey og Rens scene med/hos Snoke er så vild, både actionmæssigt, men også i forhold til at nuancere godt og ondt, hvilket Casper også nævnte i podcasten, men ikke mente fulgtes til dørs. Det synes jeg på sin vis det gør, fordi jeg tænker at Ren ville have gået en anden vej, hvis Rey havde taget hans udstrakte hånd, eller at det i hvert fald ikke er udelukket at de sammen kunne have skabt noget som måske kunne lande et sted mellem First Order og oprøret. Rens vrede er intens, men måske kunne Rey have udbalanceret noget af den? Jeg synes ikke vi får et entydigt svar, som blot er at "han var et dumt svin hele tiden", men snarere efterlades lidt i en gråzone. Omend Luke senere slår fast at han bestemt mener Ren er udenfor pædagogisk rækkevidde. Under alle omstændigheder er karakterarbejdet her rigtig godt, måske ikke hele vejen rundt, men Luke, Rey, Kylo Ren, Poe og til dels nyintroducerede Rose, gøres der spændende ting med. Rose falder lidt udenfor, fordi hun bliver introduceret og på den måde ikke som sådan bliver vendt op og ned på, men de resterende karakterer udfordrer vores holdninger til om de er gode eller onde. Det er ikke entydigt med nogen af dem, at de ting de gør er af det gode.

    OG hold nu kæft nogle intense actionsekvenser, lyssværdskampe der har noget på spil på et plan der har været savnet i universet siden Luke og Vader kæmpede i ROTJ og så synes jeg filmens humor var helt på plads. Jeg synes ikke man ryger over i prequel territorie, fordi de mere fjollede eller slapstick agtige ting, som oftest udfolder sig i baggrunden eller er korte, spøjse indfald, som f.eks. mange af BB-8s scener. Jeg synes heller ikke længden var så stort et problem, faktisk er det primært det der er centreret omkring Fin, der er problematisk, hvilket hjørnet også påpegede, omend jeg faktisk synes det var en fin lille rolle Del Toro fik - og en der var oplagt til ham. Samtidig bliver han billede på hvad Fin kunne være, det er Han Solo taget til en ekstrem, helt ligeglad med tingenes tilstand og fuldstændig fortabt i verdens indbyggede selvmodsigelser. Og så har han den fine scene, hvor han vise at de store stygge våbenhandlere, som skulle være entydigt onde, faktisk også tjener deres penge på våben til oprøret, endnu en gråzone!

    Snoke halter som karakter, Fin er sjov men bliver ikke udnyttet skide godt og Captain Phasma er det helt urimeligt hvor ligegyldig igen er i denne her film. Hvor er det dog ærgerligt at caste så dygtig en skuespillerinde og så give hende fire replikker over 2 film, hvorefter man slår hende ihjel, lige da hun endelig får lov at præstere bare en anelse skuespil.

    Nå men der smides udramatisk kæmpe fanforventninger over bord (Reys forældre er "no ones", lyssværdet der bogstaveligt kastes over skulderen til trods for at have været en kæmpe cliffhanger i TFA, Snoke der dræbes skønt man måske havde forventet at han skulle være en gennemgående skurk ala kejseren osv.) og alt sammen gør sig for en filmoplevelse, der var noget andet end man kunne have forudset. Jeg er glad for MCU, men jeg får også ca. hvad jeg forventer når jeg sætter mig og ser en film i det univers, det kan jeg ikke længere være lige så sikker på med denne her franchise og det er da fantastisk! Selvfølgelig holder den stadig en ramme, men den leger med tone, mytologi og figurer på en helt glimrende måde. Hvis den tredje film kan følge bedre op end ROTJ og bibeholde noget mørke og nogle gråzoner ind i den afsluttende del af denne nye trilogi, er der virkelig spændende ting i vente, som kunne skabe en ret flot helhed, der måske endda kan måle sig med den originale trilogi, samtidig med at være sin egen.

    Collateral18-12-17 10:18

  • ★★★0

    Del Toro's karakter sagde mig intet, han forsvandt også hurtigt igen uden noget rigtig payback for rollen.

    Hele det her med Rey og hendes forældrer jeg tror nu stadigvæk på det er en red herring fra Kylo Ren, det jeg mest tænkte over, hvis vi tager slutningen er at Keylo Ren er meget drevet af sit temerament, og virker ikke for mig som den store Strategiker, så er spændt på, hvordan han blir en trussel for rebellerne.

    Og humoren den er ikke særlig person specifik synes jeg, og det synes jeg er en skam.

    Elwood18-12-17 10:22

  • ★★★★0

    Jeg har to teorier mht. et par af de ting, som lader til at irritere publikum. Dog synes jeg stadig at man skal holde i tankerne, at der er en film mere i trilogien, så historien slutter jo ikke her.

    Både Snoke og Reys forældre kan sagtens være to aspekter af historien, der er lavet til at forvirre publikum og det viser sig at Rey er mere vigtig end som så og at Snoke slet ikke er død, men er præcis så magtfuld, som han fremstår. Vi ser Luke lave en illusion på tværs af universet, så hvem siger at Snoke ikke gjorde præcis det samme?

    Med hensyn til Rey, så kan det i virkeligheden være, at hun er en "nobody", præcis ligesom Finn og de to skal illustrere de almindelige mennesker, som skal rydde op efter Skywalker-familien, som bliver ved med at fucke universet op sammen med Jedi-ordenen, som på sin vis var dommer over hvad der var rigtigt og forkert i evigheder, indtil de også fuckede op og tillod Sith-ordenen at komme til magten. Skywalker-familien må stoppes, det samme må de to ydrepunkter indenfor Kraften, for at man kan få balance i universet.

    Bruno18-12-17 10:28

  • ★★0

    Jeg har to teorier mht. et par af de ting, som lader til at irritere publikum. Dog synes jeg stadig at man skal holde i tankerne, at der er en film mere i trilogien, så historien slutter jo ikke her.

    Både Snoke og Reys forældre kan sagtens være to aspekter af historien, der er lavet til at forvirre publikum og det viser sig at Rey er mere vigtig end som så og at Snoke slet ikke er død, men er præcis så magtfuld, som han fremstår. Vi ser Luke lave en illusion på tværs af universet, så hvem siger at Snoke ikke gjorde præcis det samme?

    Med hensyn til Rey, så kan det i virkeligheden være, at hun er en "nobody", præcis ligesom Finn og de to skal illustrere de almindelige mennesker, som skal rydde op efter Skywalker-familien, som bliver ved med at fucke universet op sammen med Jedi-ordenen, som på sin vis var dommer over hvad der var rigtigt og forkert i evigheder, indtil de også fuckede op og tillod Sith-ordenen at komme til magten. Skywalker-familien må stoppes, det samme må de to ydrepunkter indenfor Kraften, for at man kan få balance i universet.

    Jeg tænkte også at Snokes død var lidt sær, nu når han skulle være så stærk, vi har jo hørt før at med kraften at man kunne vække de døde til live, så tror Snoke gør det og at det ikke er første gang han har gjort det med det udseende taget i betragtning.

    MOVIE100018-12-17 11:29

  • ★★★2

    Så fik jeg den også set. Jeg er helt oppe at ringe. Det var alt jeg kunne ønske mig.

    davenport18-12-17 19:13

  • ★★0

    Når Leia kan overleve at blive skudt ud i rummet og overleve en kæmpe eksplosion, kan Snoke også overleve at blive skåret midt over. Når al logik alligevel er ophævet, vil jeg blive overrasket hvis ikke Snoke vender tilbage.

    Dolphinfriendly18-12-17 19:35

Log ind for at deltage i diskussionen