Moovy Exclusive: Fem til fredag: Disse titler må du ikke gå glip af på Disney+

I ugens fem til fredag kigger vi nærmere på, hvad du kan tjekke ud i Disneys nye Star-kategori.

Det er efterhånden to år siden, at giganten Disney købte filmselskabet 21st Century Fox i en stor handel. Et famøst køb, der skabte en del reaktioner gennem filmbranchen. I sidste uge lancerede Disney+ deres nye Star-sektion, som fremover skal husere alt det indhold, der ikke just er børnevenligt og nærmere tiltænkt de voksne. Og i den anledning har vi på Moovy kigget denne nye tilføjelse igennem og fundet frem til fem gode anbefalinger, du kan bruge weekenden på.

"Logan" (2017)

"Logan" er mere end blot en solofilm om mutanten Wolverine. Det er kulminationen af hele "X-Men"-filmserien, hvor potentialet fyldestgøres i en R-rated superheltefilm. Ikke blot fordi filmen er fyldt med bandeord og vold, men fordi det netop ikke føles som en klassisk superheltefilm. Wolverine er blevet en gammel, kynisk og alkoholiseret mand, der passer på Charles Xavier, som er blevet dement og har mistet kontrollen over sine mentale evner. Tilmed i en verden, hvor næsten alle fra X-Men er døde. "Logan" nægter at give efter for, hvad der forventes af genren. Den er mørk, menneskelig, brutal og eftertænksom. Og slet og ret den bedste superheltefilm siden "The Dark Knight".

"Jennifer's Body" (2009)

Hvis man ikke kan få nok af de blodige løjer, så vil kultfilmen "Jennifer's Body" måske falde i god jord. En gyserkomedie, hvor Jennifer – spillet af Megan Fox – er dæmonisk besat og dræber sine klassekammerater. En ungdomsfilm med masser af glimt i øjet, blod og gode jokes, og som samtidig er helt selvbevidst om sin genre og om, hvad den kan. Fordomme om high school-piger latterliggøres, og Megan Fox er djævelsk udspekuleret som skolens populære pige, alt imens gysergenren byder på dårlige one-liners og grusomme mord.

"The Grand Budapest Hotel" (2014)

Der findes få instruktører som Wes Anderson, der har skabt sin egen stil og skyder den ene fremragende film ud efter den anden. "The Grand Budapest Hotel" er en af dem. Historien om hotellet i Zubrowka er filmet, som var det en film fra 1920'erne. Blot i farve og lyd. Dertil er der et stjernespækket cast, der rummer store talenter som Ralph Fiennes, Willem Dafoe og Bill Murray – blot for at nævne nogle få. Dette er en dejlig skæv historie, der oser af veltilrettelagt komedie, hvor det er svært at gætte på, hvad der venter om hjørnet. Andersons film blev nomineret til hele ni Oscars, hvilket der ikke er noget at sige til. Især med en film, der er så sjov og velskabt som denne.

"Unbreakable" (2000)

Hollywoods blik hvilede på M. Night Shyamalan efter hans Oscar-nominerede debutfilm "Den sjette sans". Instruktøren fulgte op med "Unbreakable", et alternativt bud på en superheltefilm. David Dunn er involveret i en togulykke, hvor han som eneste mand overlever og uden et eneste sår på kroppen. Kort efter bliver han opsøgt af Elijah, der er overbevist om, at David er en superhelt. Shyamalan byder på en afdæmpet superheltefilm, som er mere interesseret i det psykologiske aspekt ved muligheden for at være en superhelt i den virkelige verden. En mindeværdig film, der til trods for en svag slutning tilbyder intense scener og en usædvanlig flot, subtil optræden fra Bruce Willis – og siden fik de to opfølgere "Split" og "Glass".

"Scrubs" (2001-2010)

Livet som sygeplejerske er ikke nemt. Bare spørg dem, der arbejder i faget, både før og under COVID-19. Det er bl.a. dette emne, som komedieserien "Scrubs" påtaler, hvor vi følger nybegynderen J.D., der skal lære at blive en god sygeplejerske og samtidig enes med sine venner og overlæger. Serien byder på mange skæve karakterer, hvor der gøres nar af det amerikanske hospitalsvæsen – såsom med en hypokonder, der altid gør livet værre for personalet på Sacred Hospital. Dertil er der J.D.'s vilde dagdrømme og den evigt elskelige pedel. Men serieskaberen Bill Lawrence er heller ikke bleg for at udforske de negative sider ved faget. Såsom hvor emotionelt krævende faget kan være, hvordan arrogante overlæger alligevel har et hjerte, og hvordan sygeplejersker joker med deres patienter midt i lidelserne.

Alle titlerne kan streames på Disney+.

Kommentarer

Fem til fredag: Disse titler må du ikke gå glip af på Disney+

 • 0

  Unbreakable er fantastisk, og synes slutningen er helt kanon - Meget antiklimatisk, men på den rette måde. Den står højt på min liste af film. Fik urimelig kritik tilbage i 2000, og har retfærdigvis opnået en form for kultstatus.

  Glass måtte jeg se to gange, før jeg virkelig værdsatte fortællingen. Respekterer M. Night Shyamalan aldrig gik fuld superhero på den (større effekter), i den sidste kampscene, men ønskede alligevel lidt mere, end man fik. Vel også Bruce Willis bedste rolle i mange år, hvor han mest har lignet en der ikke gad mere. 

  Gladiator 5-03-21 10:46

 • ★★★★0

  Godt at du lige slår et slag for "Scrubs". En af mine favoritserier.

  Åkepool 5-03-21 18:11

 • 0

  J.D. bliver altså ikke sygeplejerske, men læge - og hospitalet hedder Sacred Heart. Men ja, serien fortjener at få lidt opmærksomhed kastet efter sig.

  Slayer 5-03-21 18:34

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen