220 mio. dollars – "Five Nights at Freddy’s"-filmen er allerede årets største gyserhit i USA

Der er masser af liv i pizzeriaets ellers stivbenede dræberrobotter.

Efter en ekstremt imponerende åbningsweekend, som hev 130 mio. dollars (næsten én milliard kroner) hjem via verdens biografer, så fortsætter "Five Nights at Freddy's" sin sejrsgang ved billetlugerne.

Som vi skrev forleden, så har filmen – baseret på de vildt populære, gyselige videospil af samme navn – allerede sikret sig en flot tredjeplads på listen over gysergenrens største finansielle åbningsweekender (næst efter de to nyere "It"-film), og nu rapporterer Collider, at "Five Nights at Freddy's" blot et par uger efter premieren nu er 2023's største horror-hit i USA.

Jvf. BoxOfficeMojo har filmen indtjent lige knap 220 mio. dollars (cirka 1,5 mia. kroner) på verdensplan, og det er altså mere end 2023's andre gysersucceser – herunder "M3GAN" (180 mio. dollars globalt), "Scream 6" (169 mio. dollars globalt) og "Evil Dead Rise" (147 mio. dollars globalt).

Læs også: Moovy Exclusive: Fem farlige film til Halloween

Således er "Five Nights at Freddy's" altså årets største gysersucces i USA, hvor den har indtjent 114,4 mio. dollars. Og det er sikkert blot et spørgsmål om tid, før den overhaler "The Nun II" (268 mio. dollars på verdensplan) og bliver årets største horror-hit globalt set.

"Five Nights at Freddy's" er ellers ikke just blevet overdynget med roser af verdenspressen, om end Moovys anmelder gav filmen 4 stjerner og betegnede den som en gyser, der både "giver noget til det gængse gyserpublikum og de loyale fans af spillene." Hvorom alting er, så har pressens ord altså ikke haft nogen nævneværdig indflydelse på filmens omsætning.

"Five Nights at Freddy's" kan ses netop nu i alskens danske biografer – herunder i FORMAT Biograf, som viser filmen i knivskarp 4K. Book billetter her.

Og herunder kan I se Moovy TV's eksklusive video-interview med filmens cheffotograf, Lyn Moncrief, som bl.a. diskuterer de horror-klassikere, der har inspireret ham:

Kommentarer

220 mio. dollars – "Five Nights at Freddy’s"-filmen er allerede årets største gyserhit i USA

  • 0

    At kalde det en gyser er nok lige a stramme den.

    Og så var der en mærkelig karakter, som nogle gange var på den gode side andre gange den onde side, og det var lidt mærkeligt hvem vedkommende beskyttede, faktisk en helt igennem ringe karakter, og det samme er tilfældet med den karakter, der dukkede op til sidst, hvor der ikke kom ret meget forklaring.

    M3gan er langt bedre og har faktisk også noget på hjertet.

    Johnny42 8-11-23 19:12

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen