Årets tre danske Oscar-kandidater er fundet

Den danske Oscar-komité har udvalgt de spillefilm, som skal dyste om at blive Danmarks kandidat i næste års Oscar-ræs.

Hele 12 danske spillefilm er siden 1950'erne blevet Oscar-nomineret i kategorien Bedste ikke-engelsksprogede film, og tre af dem har hjemtaget den prestigefyldte statuette – senest Susanne Biers "Hævnen" tilbage i 2011.

Og hvert år udpeger en dansk Oscar-komité de tre spillefilm fra det indeværende filmår, som skal dyste om at komme i betragtning til en Oscar-nominering.

Og i år bliver det altså enten "En helt almindelig familie", "Shorta" eller "Druk", som skal dyste om Oscar-vælgernes gunst.

Her på Moovy var vi mest begejstrede for Malou Reymann førstnævnte familiedrama, som vi gav topkarakter, mens både actionbraget "Shorta" og Thomas Vinterbergs "Druk" fik 4 stjerner af vores anmeldere.

Se også: Interview med duoen bag det danske actionbrag "Shorta"

Den danske Oscar-komité består af repræsentanter fra filmbranchen og Filminstituttet, og den 18. november bliver årets enlige, danske Oscar-kandidat udpeget.

Eftersom Thomas Vinterberg er et enormt anerkendt navn i det internationale filmmiljø, og eftersom "Druk" allerede har vundet adskillige filmpriser (bl.a. i San Sebastián og i London), så er der ingen tvivl om, hvilken af de tre film der er favoritten til at blive sendt videre til Hollywood.

Direktøren for Filminstituttet og Oscar-komiteens formand, Claus Ladegaard udtaler:

"I et år, hvor filmverdenen også har været hårdt ramt af den globale pandemi, er det fantastisk opmuntrende, at vi kan pege på tre så alsidige filmfortællinger. Fra et ikke helt almindeligt far-datter-forhold skildret på umiddelbar, rørende måde, over en original undersøgelse af vores alkoholkultur, til en modig afsøgning af de menneskelige nuancer i en polariseret debat.

"Blandt instruktørerne har vi en Oscar-veteran og to film af spillefilmdebutanter, og der er fornemme skuespilpræstationer af både nye, unge navne og garvede ensembler. Alle tre film har stærke kort på hånden som potentielle Oscar-kandidater."

Selvom Oscar-showet traditionelt afholdes i Los Angeles, hvor biograferne stadigvæk er lukkede på grund af coronavirussens hærgen, så er der indtil videre ingen meldinger om, at showet aflyses i 2021, og i værste fald bliver det formentlig en "virtuel event" à la årets Emmy-uddeling.

Kommentarer

Årets tre danske Oscar-kandidater er fundet

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen