"Avatar: The Way of Water" har indtjent én milliard dollars

Kun fem gange i historien har en film krydset dén finansielle milepæl hurtigere.

På trods af en historisk brutal snestorm i USA og coronavirussens fortsatte hærgen i flere nationer (særligt i Kina) så har James Camerons "Avatar: The Way of Water" på blot to uger indtjent over én milliard dollars på verdensplan.

"Jurassic World: Fallen Kingdom" brugte én dag længere på at runde én milliard dollars i omsætning, og det var vel at mærke tilbage i 2018, hvor verden ikke tumlede med en verdensomspændende pandemi.

Dén film endte med at tjene 1,3 mia. dollars, men ifølge Cameron selv så skal "Avatar: The Way of Water" indtjente mindst 2 mia. dollars for at generere et overskud – og kun fem film har præsteret den kunst, men to af dem er trods alt instrueret af Cameron: "Titanic" og den første "Avatar".

Læs også: "Holy f**k!" – Filmchef gik amok, da hun læste manuskriptet til "Avatar 4"

Og apropos "Jurassic World" – efter blot en halv måned i biffen har "Avatar: The Way of Water" allerede overhalet "Jurassic World: Dominion" på den finansielle front og er nu årets næstmest succesfulde film efter "Top Gun: Maverick" (1,488 mia. dollars).

Ifølge The Playlist så spår flere BoxOffice-eksperter, at "Avatar: The Way of Water"-ender med at indtjene 1,6-1,9 mia. dollars. I så fald er det relativt sandsynligt, at James Cameron får lov til at færdiggøre alle sine planlagte "Avatar"-fortsættelser – alle optagelserne til 3'eren samt 4'erens første akt er allerede i kassen, mens "Avatar 5" også er godt på vej.

Herhjemme kan du bl.a. se "Avatar: The Way of Water" i 3D HFR med Dolby Atmos-lyd i FORMAT Biograf. Book dine billetter her. Og herunder kan du se Moovy TV's interviews med storfilmens stjerner:

Kommentarer

"Avatar: The Way of Water" har indtjent én milliard dollars

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen