Christopher Nolan og Guillermo del Toro: Det er "farligt", når film kun kan tilgås via streaming

To af tidens største instruktører er også to af filmbranchens største fans af fysiske medier.

For en uges tid siden skabte Christopher Nolan store overskrifter, da han under en særvisning af "Oppenheimer" slog fast, at folk bør købe filmen på disk – altså på dvd, Blu-ray eller 4K UHD – for derved at sikre, at "onde streaming-tjenester ikke kan stjæle den fra jer."

I et nyere interview med The Washington Post forklarede Nolan, at bemærkningen blev leveret med et glimt i øjet, men samtidigt cementerede han sin støtte til fysiske medier og sin manglende tillid til streamingtjenesternes indholdsmodel:

"Jeg mente det som en joke, men intet er en joke, når det bagefter skrives på internettet. Men i disse dage ligger der en fare i, at ting kun eksisterer på streaming. De bliver fjernet. De kommer og går."

Og Nolan har ret. De seneste måneder har streaming-tjenester med ultrakort varsel slettet indhold for at spare penge – såsom da Disney+ bl.a. fjernede "Willow"-serien, og Warner Bros. og HBO Max helt droppede at færdiggøre "Batgirl". Og dette indhold kan netop ikke opdrives andetsteds.

Læs også: Warwick Davis: Pinligt at "Willow"-serien er fjernet på Disney+

En anden prominent auteur i Hollywood, mexicanske Guillermo del Toro, bakkede op om Nolans ord forleden, da han delte sin kollegas betragtninger på X (tidligere Twitter). Derudover fastslog Oscar-vinderen bag "The Shape of Water" og "Nightmare Alley", at filmsamlere spiller en betydelig rolle i kampen for at sikre filmskatten for eftertiden:

"Fysiske medier svarer til 'Fahrenheit 451' (hvor folk lærte hele bøger udenad og dermed blev til den bog, de elskede) i forhold til ansvaret, man tager på sig. Hvis du ejer en fed 4K UHD-, Blu-ray- eller dvd-udgivelse af en film, du elsker, så bliver du en varetager af den film i flere generationer."

Da vi interviewede netop del Toro tilbage i 2022, var det også øjeblikkeligt påfaldende, hvor meget filmmageren netop værdsætter fysiske medier:

Kommentarer

Christopher Nolan og Guillermo del Toro: Det er "farligt", når film kun kan tilgås via streaming

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen