Christopher Nolan: Køb "Oppenheimer" på Blu-ray, så onde streaming-tjenester ikke kan stjæle den fra jer

Den hæderkronede filmmager holder meget af fysiske medier – og er tydeligvis ikke kæmpefan af streaming.

Her i overmorgen, onsdag den 22. november, udkommer Christopher Nolans "Oppenheimer" herhjemme på dvd, Blu-ray, 4K UHD og VOD.

Det er også blot et spørgsmål om tid, før "Oppenheimer" lander på en streaming-tjeneste, men hvis det stod til Nolan selv, så ville filmen udelukkende udkomme på disk.

Under en nylig visning af filmen i Los Angeles, hvor en stor del af filmholdet var mødt op, sagde den 53-årige filmmager drilsk: "Vi har med stor omtanke og koncentration arbejdet på Blu-ray-udgaven – og på at føre billederne og lyden ind i den digitale verden med en version, som I kan købe og eje derhjemme, og som I kan stille på en hylde, så onde streaming-tjenester ikke kan stjæle den fra jer."

Nolans refererede implicit til en nyere, trist tendens, hvor streaming-tjenester med ultrakort varsel sletter indhold for at spare penge – såsom da Disney+ fjernede "Willow"-serien, Paramount+ slettede "Star Trek: Prodigy", og Warner Bros. og HBO Max helt droppede at færdiggøre "Batgirl".

Indimellem fjernes indhold naturligvis også på streaming-tjenester, fordi rettighedsaftaler udløber. Men en disk på din reol kan naturligvis kun blive hapset af en indbrudstyv.

Læs også: "Oppenheimer" har nu indtjent 900 mio. dollars – og er snart den største biopic nogensinde

"Oppenheimer" er i øvrigt den første film, som Christopher Nolan har lavet i samarbejde med filmselskabet Universal Pictures. Det var netop Warner Bros.' beslutning om at udgive flere film samtidigt på streaming-tjenesten HBO Max og i biografen under pandemien, som fik Nolan til at kappe båndet til sin mangeårige samarbejdspartner.

Og mens Nolan tydeligvis ikke nærer den store kærlighed til streaming, så lægger han en stor ære i at producere en god hjemmevideoudgivelse på de fysiske medier – efter den førnævnte visning fortalte han også de fremmødte:

"Det er åbenlyst, at 'Oppenheimer' har været en vild rejse for os, og nu er det på tide at udgive den på hjemmevideo. Jeg har arbejdet hårdt på den i flere måneder. Jeg ved, at jeg er kendt for min kærlighed til biografoplevelsen, som jeg har viet mit liv til, men sandheden er, at det er lige så vigtigt, hvordan filmen udkommer i hjemmet."

Som sagt kan I meget snart nyde både billed- og lydsiden i Nolans nyeste opus i hjemmebiografen – og således kan I også skrue helt op for Ludwig Göranssons ("The Mandalorian", "Black Panther") mindeværdige musik til filmen. Tjek vores interview med den svenske komponist herunder:

Kommentarer

Christopher Nolan: Køb "Oppenheimer" på Blu-ray, så onde streaming-tjenester ikke kan stjæle den fra jer

 • ★★★★3

  Nolan har ret.

  NSF20-11-23 09:02

 • ★★★★★★1

  Den skal da med i samlingen!

  Wayne20-11-23 09:49

 • ★★★★★1

  Men en disk på din reol kan naturligvis kun blive hapset af en indbrudstyv.

  Eller en ildebrand.

  Elwood20-11-23 12:32

 • 0

  Willie serien var også noget lort så helt fint 

  Davidlynchfan21-11-23 08:05

 • ★★★★1

  Willie serien var også noget lort så helt fint 

  Hvis det er basis for at slette/flytte film og serier fra diverse streamingtjenester, vil der godt nok ikke være meget tilbage at streame.

  NSF21-11-23 08:58

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen