Dansk fotograf er blandt årets BAFTA-nominerede

Den garvede Dan Laustsen stod bag kameraet på Guillermo del Toros prisbelønnede "The Shape of Water".

De nominerede til årets "danske Oscars" blev offentliggjort tidligere i dag, og det samme er de "engelske Oscars" nu også blevet: BAFTA-priserne, som uddeles af det engelske filmakademi.

Det historiske drama om Winston Churchill, "Darkest Hour", samt thrilleren "Three Billboards Outside Ebbing, Missouri" er begge blevet nomineret til hele ni priser, mens både "Dunkirk" og "Blade Runner 2049" er blevet nomineret i otte kategorier.

Men Guillermo del Toros fantasifulde kærlighedsdrama om en stum kvinde, der forelsker sig i et havmonster under den kolde krig, "The Shape of Water", er BAFTA-feltets anfører med 12 nomineringer i lasten.

Og blandt de 12 nominerede finder vi den danske fotograf Dan Laustsen, som er BAFTA-nomineret for sit arbejde på del Toros film, der er den tredje produktion, som d'herrer har samarbejdet på, efter "Mimic" i 1997 og "Crimson Peak" i 2015.

En komplet liste over årets BAFTA-nominerede film og personligheder kan ses på det engelske filmakademis hjemmeside.

BAFTA-priserne bliver uddelt 18. februar, mens "The Shape of Water" har dansk biografpremiere 22. februar. I kan desuden se frem til et dybdeborende Moovy TV-interview med Laustsen!

Kommentarer

Dansk fotograf er blandt årets BAFTA-nominerede

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen