"Druk" slår nye rekorder

Thomas Vinterbergs drukfilm går for fulde huse og er nu instruktørens bedst sælgende værk.

"Druk" er blevet ét af årets klart største biografhits. Med 684.991 solgte billetter har den netop passeret Jagten (672.000 solgte billetter) som Thomas Vinterbergs største biografsucces til dato. Og endda på under seks uger. Det fremgår af en dugfrisk pressemeddelelse.

Dermed er filmen det bedst sælgende drama i de danske biografer siden "Hvidsten gruppen" fra 2012 (765.000 solgte billetter). Også i udlandet går det forrygende, hvor "Druk" p.t. er solgt til 64 internationale territorier.  

Læs også: Det danske actionbrag "Shorta" runder 100.000 solgte billetter

I Frankrig var "Druk" den 4. mest sete film i åbningsweekenden og den mest sete film i Paris. Med knap 115.000 solgte billetter er det den bedste franske åbningsweekend for en Thomas Vinterberg-film til dato.

Også i Italien blev "Druk" flot modtaget. Heriblandt på filmfestivalen i Rom. Ligeledes med flotte anmeldelser fra landets aviser.

"Jeg er netop hjemvendt fra stående klapsalver i Rom og Paris, og det har igen været meget overvældende og rørende", fortæller Vinterberg. "Det overrasker mig, at en film om danskernes helt særlige drukvaner nu viser sig at bringe lykke i udlandet. Men måske de har mærket, at der er andet og mere på spil."

Internationalt har "Druk" vundet fem priser indtil videre. Først vandt den Prix des Cinémas Art et Essai (Art House Cinema-prisen) i Frankrig. Siden vandt den prisen for Bedste mandlige skuespiller til de fire hovedrolleindehavere på filmfestivalen i San Sebastián, og senest vandt den hovedprisen på London Film Festival. Filmen har ligeledes været udtaget til det officielle program under filmfestivalerne i Cannes og Toronto.

 

Kommentarer

"Druk" slår nye rekorder

 • ★★★★★★0

  Overskriften er jo som en overskrift om unge i 90'erne :)

  Jeg glæder mig til at se den, men jeg har faktisk ikke nogen ide om, hvad den handler om. Altså - er det en komedie, tragedie eller andet?

  Guldager 5-11-20 10:31

 • ★★★★0

  Altså - er det en komedie, tragedie eller andet?

  Jeg har heller ikke set den, men i følge diverse anmeldelser, er det vist begge dele og lidt til.

  Åkepool 5-11-20 11:01

 • ★★★★★1

  Overskriften er jo som en overskrift om unge i 90'erne :)

  Jeg glæder mig til at se den, men jeg har faktisk ikke nogen ide om, hvad den handler om. Altså - er det en komedie, tragedie eller andet?

  Jeg vil kalde den en midtvejskrise-drama, som er let humoristisk grundet et højnet koncept.

  Kruse 5-11-20 12:21

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen