Filmfotografen Roger Deakins slået til ridder

Manden bag de bjergtagende billeder i bl.a. "1917", "Blade Runner 2049" og "The Shawshank Redemption" bør fremover tituleres Sir.

Roger Deakins har i årtier været anerkendt som en af filmbranchens mest visionære filmfotografer, så det er egentlig lidt spøjst, at det først er nu, at det er pålagt os at omtale ham som Sir Roger Deakins.

I tirsdags blev Deakins nemlig slået til ridder af prins Charles på Windsor Castle.

Adskillige prominente filmpersonligheder er blevet slået til ridder i årenes løb – bl.a. skuespillerne Michael Caine og Patrick Stewart samt musikeren Elton John og filminstruktøren Sam Mendes.

Læs også: Sam Mendes laver kærlighedsdramaet "Empire of Light" med "The Crown"-stjernen Olivia Colman

Men Deakins er faktisk den første filmfotograf, der bliver slået til ridder. Den 72-årige Oscar-vinder fortæller The Hollywood Reporter:

"Mit ridderskab er en utrolig ære, som jeg deler med mit hold og mine samarbejdspartnere. De er grunden til, at jeg har kunnet lave det, jeg har lavet. Det er en vidunderlig anerkendelse, som vi alle deles om."

Deakins blev Oscar-nomineret hele 13 gange, før han omsider vandt den guldlakerede statuette for sin indsats bag kameraet på Denis Villeneuves "Blade Runner 2049". To år senere vandt han igen for sit arbejde på førnævnte Mendes' "1917", og han har også titler som "Sicario", "Skyfall", "No Country for Old Men", "Fargo" og "The Shawshank Redemption" på sit glitrende CV.

Deakins' næste projekt bliver Mendes' romantiske drama "Empire of Light", som således bliver filmfotografens femte projekt med Mendes. Herunder kan I se Moovy TV's interviews med d'herrer op til premieren på "1917":

Kommentarer

Filmfotografen Roger Deakins slået til ridder

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen