Jackie Chan og Ralph Macchio mødes i ny "Karate Kid"-film

De to "Karate Kid"-universer smelter sammen i franchisens næste film.

Siden den oprindelige "The Karate Kid" udkom tilbage i 1984 og blev en vaskeægte verdenssensation, har vi fået tre filmfortsættelser, et reboot fra 2010 med Jackie Chan og Jaden Smith i hovedrollerne samt tv-succesen "Cobra Kai", der følger op på de oprindelige "Karate Kid"-film fra 1980'erne.

For et års tid siden kom det så frem, at en ny "Karate Kid"-film lå i støbeskeen, og at der var tale om et nyt reboot, der altså så bort fra franchisens næsten 40-årige historik og i stedet nyfortolkede historien om en ung, mobbet knægt, der flytter til en ny by og undervises i karate af en gammel kampsportsekspert, som således booster drengens selvværd og selvforsvarsevner.

Men få uger senere blev det rapporteret, at den kommende "Karate Kid"-biograffilm faktisk ville blive en fortsættelse til de gamle film – selvom "Cobra Kai"-serien allerede har givet os flere eventyr med den oprindelige "Karate Kid"-films karakterer igennem hele fem tv-sæsoner.

Siden da har vi ikke hørt meget nyt om det gådefulde "Karate Kid"-projekt, men nu er det altså officielt: Den næste "Karate Kid"-film bliver en fortsættelse til både de tre første film med Ralph Macchio og rebootet med Jackie Chan fra 2010.

Læs også: "Cobra Kai": Hilary Swank er klar på at gentage sin "Karate Kid"-rolle

Det fastslår Macchio og Chan selv i en annonceringsvideo, der kan ses herunder. Her fortæller d'herrer, at de nu er på udkig efter filmens unge hovedrolleindehaver, og hvis I tilfældigvis har kinesiske rødder, er 15-17 år gamle og har en lille filmstjerne i maven, så kan I indsende en audition-video på KarateKidCasting.com.

Macchio spillede den unge Daniel LaRusso i "The Karate Kid" i 1984, som undervises af Mr. Miyagi. I den nye "The Karate Kid" fra 2010 spillede Chan en slags nymodens Mr. Miyagi ved navn Mr. Han, som oplærte den amerikanske dreng Dre Parker (Jaden Smith).

Og LaRusso og Han slår altså pjalterne sammen i den nye "Karate Kid"-film, men vi står stadig tilbage med en masse ubesvarede spørgsmål.

Og det største af dem er nok: bliver den nye film også en fortsættelse til "Cobra Kai"-serien, eller ignorerer den mon streaming-succesen, som snart afrundes med sin 6. sæson? Vi har før hørt, at Netflix overvejer at producere op til flere "Cobra Kai"-film, når serien er slut, men er denne næste biograffilm en af dem?

Hvorom alting er, så går optagelserne til den næste "Karate Kid"-film i gang i foråret 2024, og den får biografpremiere i december næste år. Se den omtalte annonceringsvideo her:

Kommentarer

Jackie Chan og Ralph Macchio mødes i ny "Karate Kid"-film

 • 0

  Color me excited. Den oprindelige er en af mine yndlingsfilm og ser den flere gange om året. Den er stadig lige så god i dag som da jeg først så den i 80’erne.

  ccbj28-11-23 17:10

 • ★★★★0

  Color me excited. Den oprindelige er en af mine yndlingsfilm og ser den flere gange om året. Den er stadig lige så god i dag som da jeg først så den i 80’erne.

  Enig!

  chandler7528-11-23 18:33

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen