"La La Land" indtager førstepladsen i de danske billetluger

Der var store forventninger til "La La Land" forud for nattens Oscar-uddelinger, for med intet mindre end 14 nomineringer var den anmelderroste film én af aftenens helt store favoritter.

Ikke overraskende kunne Emma Stone og instruktøren Damien Chazelle gå hjem med de prestigefyldte statutter for Bedste kvindelige hovedrolle og Bedste instruktion, mens filmens smukke score og sang "City of Stars" også vandt en forventet sejr. Filmen var på forhånd udkåret til favorit til hovedprisen for Bedste film, men måtte efter noget forvirring se sig slået af "Moonlight".

Damien Chazelle blev i øvrigt den yngste instruktør nogensinde til at modtage den prestigefyldte Oscar for bedste instruktion. Filmen fik i alt seks statuetter med hjem.

Også i Danmark hitter filmen. "La La Land" lokkede således 55.000 danskere i biografen i åbningsweekenden (inklusive forpremiererne), og filmen gik dermed direkte ind på førstepladsen i billetlugerne og henviste "Fifty Shades - I mørket" til andenpladsen.

"La La Land" er en kærlighedshistorie mellem Mia (Emma Stone) og Sebastian (Ryan Gosling) – men det er også en kærlighedserklæring til byen Los Angeles, som er kendt for at være byen, hvor drømme bliver til virkelighed. I filmen drømmer de hver især om en lovende fremtid: Mia drømmer om en skuespilkarriere og Sebastian om en karriere som jazzpianist. Ved et tilfælde mødes de to og forelsker sig hovedkulds i hinanden, og sød musik opstår.

"La La Land" havde dansk biografpremiere torsdag 23. februar og vises i øjeblikket i biografer over hele landet.

Kommentarer

"La La Land" indtager førstepladsen i de danske billetluger

  • ★★★★0

    ..foretrækker manden som tavs chauffør, eller tabende en smøg på lokum. Men det er så bare mig ;-) 

    Gasivodo28-02-17 02:32

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen