"Oppenheimer" har nu indtjent 900 mio. dollars – og er snart den største biopic nogensinde

Det er helt utrolige tal for et tre timer langt, R-rated og dialogtungt drama.

For næsten to uger siden overhalede Christopher Nolans "Oppenheimer" instruktørens egen "Inception" på filmhitlistens rangliste. Og nu rapporterer Deadline, at "Oppenheimer" nu har rundet en global indtjening på 900 mio. dollars.

Og ikke nok med dét – for ud over at "Oppenheimer" for længst har nappet titlen som filmhistoriens største hit om 2. verdenskrig, så ser det ud til, at "Oppenheimer" efter denne weekend vil have indtjent 912 mio. dollars globalt.

Og i så fald overhaler Nolans nyeste opus Bryan Singers film om Freddie Mercury og Queen, "Bohemian Rhapsody", på den finansielle front. Og indtil nu var "Bohemian Rhapsody", som indtjente lige godt 910 mio. dollars i 2018, filmhistoriens finansielt mest succesfulde biopic – altså en film, hvor hovedpersonerne er ægte personer.

Læs også: Paul Schrader: "Oppenheimer" er århundredets bedste og vigtigste film

Nu er spørgsmålet blot, om "Oppenheimer" kan overhale "The Dark Knight" (1 mia. dollars) og "The Dark Knight Rises" (1,08 mia. dollars) og således ende som Nolans hidtil største hit.

"Oppenheimer" er faktisk Nolans mest succesfulde film til dato i hele 64 lande. Den har solgt knap 450.000 biografbilletter i Danmark, men det er usandsynligt, at den herhjemme når at overhale "The Dark Knight Rises" med Batman-filmens i alt 530.978 solgte billetter i 2012.

Som titlen antyder, handler "Oppenheimer" om den amerikanske fysiker J. Robert Oppenheimer, som under 2. verdenskrig stod i spidsen for det hold af fysikere, som udarbejdede atombomben. Nolans film tager os helt tæt på Oppenheimer, spillet af Cillian Murphy, både før, under og efter udarbejdelsen af det destruktive masseødelæggelsesvåben.

Filmen kan fortsat ses i flere danske biografer – herunder i FORMAT Biograf, som viser den i knivskarp 4K og med fuld smæk på lyden. Book billetter her.

Herunder kan I se Moovy TV's interview med filmens svenske komponist, Ludwig Göransson ("The Mandalorian", "Black Panther"), hvis blændende musik helt sikkert også har spillet en rolle i filmens succes:

Kommentarer

"Oppenheimer" har nu indtjent 900 mio. dollars – og er snart den største biopic nogensinde

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen