Paul Schrader: "Oppenheimer" er århundredets bedste og vigtigste film

Hollywood-legenden stiller sig i rækken af fans af atombombe-filmen, selvom han ikke er Christopher Nolan-groupie.

Christopher Nolans storfilm "Oppenheimer" roses fortsat i ind- og udland, heriblandt med topkarakter her på Moovy.

Selveste "Taxi Driver" forfatter og "The Card Counter"-instruktør Paul Schrader er den seneste i rækken til at storrose Nolans seneste film. På Twitter skrev New Hollywood-legenden: "Hvis du kun ser én film i biografen i år, så skulle det være 'Oppenheimer' og "Jeg er ikke en Nolan-groupie, men denne film sparker døren ind."

LÆS OGSÅ: ROBERT DOWNEY JR.: "OPPENHEIMER" ER DEN BEDSTE FILM, JEG HAR VÆRET MED I

"Oppenheimer", baseret på den Pulitzer-vindende bog "American Prometheus" fra 2005 af Kai Bird og Martin J. Sherwin, følger skabelsen af atombomben under 2. verdenskrig gennem øjnene på lederen af Manhattanprojektet, J. Robert Oppenheimer. Cillian Murphy spiller titelrollen som det plagede geni og fysiker.

Kai Bird roste Nolans filmatisering før premieren og kaldte den en fantastisk kunstnerisk bedrift.

"Jeg er forbløffet og følelsesmæssigt påvirket efter at have set filmen," sagde Bird.

"Jeg håber, at den vil skabe en national, måske endda global, samtale om de emner, som Oppenheimer desperat ønskede at tale om. Hvordan man lever i den atomalderen. Hvordan man lever med visheden om atombomben, hvad det betyder at være patriot og hvilken rolle en videnskabsmand har i et samfund gennemsyret af teknologi og videnskab, når det handler om at udtale sig om offentlige spørgsmål."

"Oppenheimer" fik dansk premiere i går den 20. juli og vises i biografer landet over. Heriblandt i FORMAT Bio, læs mere her.

Kommentarer

Paul Schrader: "Oppenheimer" er århundredets bedste og vigtigste film

  • ★★★★★★0

    Jeg kan tilføje til det, Bird siger, at Niels Bohr både fik mulighed for at snakke med den amerikanske præsident (jeg husker ikke, om det var Roosevelt eller Truman) og Churchill om, hvordan fremtiden med a-våben burde se ud: total åbenhed, så ingen lavede bomber eller forbedrede bomberne i hemmelighed.

    Guldager21-07-23 19:50

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen