Moovy TV: Opvarmning til Oscars 2024: Moovy TV’s Oscar-interviews

(Gen)se vores interviews med flere af årets Oscar-nominerede filmskabere og skuespillere – inklusive to af showets største favoritter!

Søndag nat, dansk tid, bliver de prestigefyldte Oscar-statuetter uddelt i Hollywood for 96. gang.

Desværre blev "Bastarden" og "Apolonia, Apolonia" ikke nomineret, selvom de var med på de såkaldte Oscar-shortlists i slut-2023. Men den danske kortfilm "Ridder Lykke" dyster om en Oscar-pris og spås faktisk nogenlunde chancer af bookmakerne, selvom Wes Andersons Netflix-kortfilm, "The Wonderful Story of Henry Sugar", er den klare favorit i kortfilmsfeltet.

Husk i øvrigt, at du kan se hele showet i FORMAT Biograf, som først byder på et gensyn med den Oscar-nominerede "Spider-Man: Across the Universe", før der serveres mad og drikkelse. Moovy Podcast-værterne Joachim Jelle og Mikkel Abel agerer konferencierer, og der bliver også afviklet quizzer med flotte merchandise-præmier på spil. Læs mere og book billetter her.

Og som optakt til showet kan I herunder (gen)se Moovy TV's interviews med flere af de mænd og kvinder, som er Oscar-nomineret i år. Et par af dem er tilmed klare favoritter i deres respektive Oscar-felter:

OPPENHEIMER

I år lader det til, at Christopher Nolan omsider får Oscars kærlighed at mærke takket være "Oppenheimer". Nolan er før blevet Oscar-nomineret for sit arbejde på "Memento", "Inception" og "Dunkirk", men i år forventer de fleste, at han sejrer i kategorierne Bedste instruktør og Bedste film – sidstnævnte pris går til en films producere, og Nolan er en af filmens tre Oscar-nominerede af slagsen.

Nolans stort opsatte drama om atombombens skabelse sejrer formentlig i adskillige kategorier – lige nu er komponisten Ludwig Göransson ("Black Panther", "The Mandalorian") frontløberen i originalmusikkens kategori. Og herunder kan I se (og høre) Göransson tale med os om sit samarbejde med Nolan (der begyndte på 2020's "Tenet") og de kreative valg, der ligger til grund for flere af musikkens fantastiske stykker:

KILLERS OF THE FLOWER MOON

Martin Scorseses seneste opus er nomineret til hele 10 Oscars alt i alt. Lily Gladstone har gode chancer for at vinde i Bedste kvindelige hovedrolle-kategorien takket være sin stærke præstation som en indfødt amerikansk kvinde, der mister sine familiemedlemmer ét efter ét på grund af en morderisk sammensværgelse.

Men hvad med filmens legendariske kostumedesigner, Jacqueline West? Hun har været Oscar-nomineret fem gange nu – bl.a. for sit arbejde på "Dune" og "The Revenant" – men har aldrig taget en statuette med hjem. Sker det omsider i år? Herunder kan I høre hende tale om sin kreative proces og sit kæmpe researcharbejde på "Killers of the Flower Moon":

THE HOLDOVERS

Vi ærgrer os stadig over, at den danske filmfotograf Eigil Brylds 70'er-inspirerede, billedskønne billedside til Alexander Paynes "The Holdovers" ikke er blevet Oscar-nomineret (til gengæld vandt han for nylig en Independent Spirit Award for sit strålende arbejde på filmen), men derudover har det hjertevarme komediedrama sikret sig fem flotte Oscar-nomineringer – herunder for Bedste film, Bedste filmredigering og Bedste originale manuskript.

Desuden er to af filmens skuespillere, Paul Giamatti og Da'Vine Joy Randolph, blevet Oscar-nomineret for deres præstationer foran kameraet. Og mens Giamatti formentlig taber til "Oppenheimer"-stjernen Cillian Murphy ifølge de fleste kritikere og bookmakere, så er det nærmest stensikkert, at Randolph vinder en guldlakeret statuette i kategorien Bedste kvindelige birolle. Hun spiller kostskolekokken Mary Lamb, som langsomt kommer til hægterne igen oven på en personlig tragedie side om side med eleven Angus Tully (Dominic Sessa) og underviseren Paul Hunham (Giamatti). Randolph har praktisk talt allerede vundet alle de priser, der kan vindes op til Oscar-showet, og mon ikke hun lige straks får den største af dem alle?

Se Moovy TV's interview med "The Holdovers"-stjernerne her:

Kommentarer

Opvarmning til Oscars 2024: Moovy TV’s Oscar-interviews

  • 0

    Troede lige et kort øjeblik at det var Oprah.

    Kiyonji 9-03-24 12:20

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen