Podcast: Moovy Podcast x Øst for Paradis: Marts (2024) m. Rikke Johnsen

Den står på verdens bedste film, dobbelt op på Trier og Jean-Claude Van Damme, når Moovy Podcast gennemgår Cinemateket-programmet i Øst for Paradis med programlægger Rikke Johnsen.

Moovy Podcast har varmet op til den store blockbuster-aspirant "Dune: Del 2" med et spotlight på, naturligvis, "Dune: Del 1". Her fik dine værter, Mikkel Abel og Joachim Jelle, assistance fra science fiction-elskeren og filmnørden Peter Skjøtt.

Men i denne episode kigger vi tilbage på filmhistorien, for du kan i Øst for Paradis (såvel som i Cinemateket i København + filialer i resten af Danmark) finde gamle og moderne klassikere, der skal opleves på det store lærred.

Der er forpremierer på film som "Past Lives" og Joey Moes "Ripple", og så kan du finde stærke, aktuelle fortællinger i form af "Kalak", hvor Kim Leine besøger Øst for Paradis, og den interessante "Smoke Sauna Sisterhood", der lander på kvindernes kampdag.

I Cinemateket-programmet er det nogle lidt andre titler. Først og fremmest kan du fange alle årets Oscar-nominerede kortfilm, inklusive den danske "Ridder Lykke" – for os Oscar-elskere er det en ret så unik mulighed. Ellers hyldes Norden gennem Århundredets Festival med emotionelt potente fortællinger som Joachim Triers "Oslo 31. august" og Lars von Triers "Breaking the Waves".

Et andet syn på Danmark serveres i "Bennys badekar" – en animationsfilm til børn fuld af kreativitet og hyldester til den barnlige fantasi. Og så havde du nok ikke i din vildeste fantasi forventet, at selveste Jean-Claude Van Damme dukkede op i Øst for Paradis, men "Bloodsport – Kamp til døden" transcenderer filmmediet og fortjener en plads i alle biografer!

Wes Anderson er fast inventar, så hvorfor ikke suse mod high school-tiden og se Jason Schwartzman i den elskværdige "Rushmore"? Bliver du i den susende bil, kan du sætte dig på bagsædet bag Geena Davis og Susan Sarandon i den moderne feministiske fortælling "Thelma & Louise" af mesterinstruktøren Ridley Scott. Moovy Podcast præsenterer "Thelma & Louise" d. 26/3, så fang dine billetter på paradisbio.dk!

De mange moderne film bliver opvejet af såmænd bare en af verdens bedste film: "Citizen Kane" indtager biografen, og der kan ikke sættes ord på, hvor vigtig og underholdende en film, Orson Welles' mesterværk er! Kombinér den med "Vor mand i Havana" af Carol Reed, der selv instruerede Welles i "Den tredje mand", og så kan du vide dig sikker på, at marts bringer en hulens masse gode filmoplevelser!

Du kan finde hele programmet på paradisbio.dk

Vi lyttes ved og ses i biografen!

Moovy Podcast kan høres, hvor du normalt lytter til dine podcasts, såsom iTunes, Podimo, Spotify, Anchor, Castbox, Pocket Casts m.m.

Hvis du bruger en anden afspiller, kan du abonnere via vores RSS-link.

Kommentarer

Moovy Podcast x Øst for Paradis: Marts (2024) m. Rikke Johnsen

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen