Podcast: Spotlight #6 - Paul Schrader: Hollywoods største rebel (Del I)

Vi giver dig her det første afsnit af fire i vores ultimative gennemgang af filminstruktøren Paul Schraders fantastiske og tumultariske karriere.

Efter sidste uges opvarmning er Moovy Podcast nu klar til at skubbe rampelyset på selveste Paul Schrader i en hidtil uset firedelt spotlight-episode. 

Vi tager dig med på et sonisk og ikke mindst lærerigt eventyr fra filminstruktørens spæde start som manusforfatter med "Taxi Driver", og hele vejen op til de moderne mesterværker "First Reformed" og "The Card Counter".

I dette første afsnit går vi i dybden med, hvem manusmanden Paul Schrader er, når vi kigger på hans eksistentielle drifter-karakter, der præger manuskripterne bag film som "Yakuza – den hemmelige liga", "Rolling Thunder" og selvfølgelig førnævnte "Taxi Driver".

HØR OGSÅ: FEM TIL FREDAG #13 - MERE END TAXI DRIVER: FEM FILM DU SKAL SE AF PAUL SCHRADER

Derudover kontekstualiserer dine værter Mikkel Abel og Joachim Jelle også Schraders tre første film som nybagt instruktør. "Knive i ryggen", også kendt som "Blue Collar", ser tre tyre tørne sammen i en porcelænsbutik i form af alfahannerne Richard Pryor, Harvey Keitel og Yaphet Kotto, der alle blev lovet, at de hver især var hovedrollen i dette humoristiske men barske klasseskelsdrama. 

"Hårdkogt" ("Hardcore") med George C. Scott føles som en kynisk neo-noir, når en konservativ far mister sin datter til den snuskede pornoindustri i Los Angeles, alt i mens "Købt af kvinder" ("American Gigolo") viser sig som Paul Schraders fødsel som visuel kunstner. 

Alle disse storartede titler sætter Moovy Podcast selvfølgelig i relation til Paul Schraders noget tumultariske opvækst som religiøs, rebel, misbruger og filmkritiker.

Vi lyttes ved! (Bemærk: dette er første episode ud af fire)

Moovy Podcast kan høres, hvor du normalt lytter til dine podcasts, såsom iTunes, Podimo, Spotify, Anchor, Castbox, Pocket Casts m.m.

Hvis du bruger en anden afspiller, kan du abonnere via vores RSS-link.

Kommentarer

Spotlight #6 - Paul Schrader: Hollywoods største rebel (Del I)

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen