Podcast: Episode #53 - Top 10 Martin Scorsese + "Killers of the Flower Moon"

Martin Scorseses episke "Killers of the Flower Moon" er biografaktuel, og i den anledning giver Moovy Podcast deres bud på instruktørens 10 bedste film.

Fra 1970'erne og frem virker det til, at den italiensk-amerikanske instruktør Martin Scorsese har forsøgt at begå mindst ét mesterværk pr. årti – og nu med "Killers of the Flower Moon" brager han ind i 2020'erne med endnu et stærkt forsøg.

Det er Martin Scorseses insisteren på at skabe spændende og spiddende portrætter af komplekse antihelte, som på hver deres måde belyser skyggesiderne af det amerikanske samfund, der blandt andet er med til at cementere ham som en af de største nulevende instruktører.

HØR OGSÅ: SPOTLIGHT #14 - THE THING (1982)

Han restaurerer, beskytter og bevarer døende filmkultur og -historie gennem World Cinema Project, og han producerer film for filmskabere som Alice Rohrwacher, Paul Schrader og Joanna Hogg, der kæmper i det moderne filmlandskab. Han giver, hvad han kan af sig selv, og med titler som "Goodfellas", "Casino", "The Departed", "Raging Bull", "Taxi Driver", "The Wolf of Wall Street" og mange, mange flere ligger der et argument parat: Er han den vigtigste, mest indflydelsesrige filmmager nogensinde?

Dine værter, Mikkel Abel og Joachim Jelle, forsøger i denne episode igennem en nærmest umulig top 10 at finde frem til svaret på lige netop det spørgsmål. Efter en muligvis kontroversiel liste kaster de sig desuden over en anmeldelse af biografaktuelle "Killers of the Flower Moon", som både er klassisk Scorsese og forfriskende Scorsese.

Filmlegenden har kritiseret de kokainsnusende kapitalister gennem Jordan Belfort; han forudså besættelsen af berømtheder med "The King of Comedy"; og han gjorde gangstermiljøet og organiseret kriminalitet attraktivt lige fra "Gaden uden nåde", før han henrettede dig i gyden for blot at tænke de tanker.

Han lokker dig ind med stilistisk energi ulig andre og med indlevende, relaterbare needledrops, som både du og de karismatiske røvhuller elsker – og når du så sidder tilbage i sofaen efter det, der føles som en vanvittig bytur, efterlader han dig med de ondeste moralske tømmermænd. Pludselig har han vist dig noget skræmmende om menneskeheden: Alle er fejlbarlige – men er du villig til at betale for dine synder?

Vi lyttes ved!

Moovy Podcast kan høres, hvor du normalt lytter til dine podcasts, såsom iTunes, Podimo, Spotify, Anchor, Castbox, Pocket Casts m.m.

Hvis du bruger en anden afspiller, kan du abonnere via vores RSS-link.

Kommentarer

Episode #53 - Top 10 Martin Scorsese + "Killers of the Flower Moon"

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen