Podcast: Fem til fredag #13 - Mere end Taxi Driver: Fem film du skal se af Paul Schrader

Vi anbefaler fem film af Schrader, som du kan varme op med forinden Moovy Podcasts kommende spotlight på manden bag "Taxi Driver", "First Reformed" og "The Card Counter".

Sidste gang du havde Moovy Podcast i ørerne, var det med en masse anmeldelser af alt fra "Moon Knight" til pornogyseren "X".

I denne omgang skifter vi gear og varmer op til weekenden, men også til de kommende ugers fokus på filminstruktøren Paul Schrader, der bl.a. står bag "First Reformed", "The Card Counter" og nyklassikeren "American Gigolo". Og så har han også skrevet et par mesterværker for Martin Scorsese såsom "Taxi Driver" og "Raging Bull – Tyren fra Bronx". 

Med denne Fem til fredag tager vi fat i fem af Schraders film, der sammen vil fungere som perfekt forberedelse til vores kommende Spotlight-episoder om manden. Her kommer vi til at gennemgå hele mandens filmografi i kapitler, og disse fem værker viser de nødvendige aspekter af den komplicerede filminstruktør – fra det positive til det negative – som skal til for at forstå instruktør-forfatteren. 

HØR OGSÅ: EPISODE 23 - MOON KNIGHT, X, DØDEN PÅ NILEN, TOKYO VICE, SPEAK NO EVIL, ALL THE OLD KNIVES M.FL

På listen florerer også moderne værker med Nicolas Cage og Ethan Hawke i hovedroller, og så går vi ikke overraskende tilbage i tiden, hvor en ung Richard Gere charmerer sig ind på rige kvinder, alt imens Willem Dafoe undergår en eksistentiel, hvis ikke spirituel, krise som drug dealer med søvnløshed i "Light Sleeper".

Vi lyttes ved!

Moovy Podcast kan høres, hvor du normalt lytter til dine podcasts, såsom iTunes, Podimo, Spotify, Anchor, Castbox, Pocket Casts m.m.

Hvis du bruger en anden afspiller, kan du abonnere via vores RSS-link.

Kommentarer

Fem til fredag #13 - Mere end Taxi Driver: Fem film du skal se af Paul Schrader

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen