Podcast: Spotlight #6 - Paul Schrader: Hollywoods største rebel (Del III)

Efter en kort pause med anmeldelser af aktuelle film og serier er Moovy Podcast tilbage med tredje afsnit i Spotlight-serien om Paul Schrader.

Dine værter, Mikkel Abel og Joachim Jelle, bevæger sig tilbage til starten af 90'erne, hvor Paul Schrader genbesøger den efterhånden velkendte drifter-karakter. Denne gang i form af Willem Dafoe som drug dealer i den fantastiske "Light Sleeper".

De efterfølgende film fra filmskaberens hånd var plaget af problemer. Pengeproblemer. Paul Schrader så sig selv ekskluderet fra Hollywood, og når først en instruktør finder sig selv ude i kulden, er det svært at vende tilbage.

HØR OGSÅ: SPOTLIGHT #6 - PAUL SCHRADER: HOLLYWOODS STØRSTE REBEL (DEL II)

"Witch Hunt" med Dennis Hopper skulle give lidt penge på kontoen, og det gjorde den, men en halvbagt neo-noir med hekse og troldmænd, skabt direkte til HBO, var ikke mesterens kunstneriske comeback.

Ej heller var "Touch" fra 1997 med "Scream"-stjernen Skeet Ulrich. Til gengæld viste "Den jagede" ("Affliction"), at Schrader langt fra var færdig med at kaste mesterværker om giftige maskuline eksistenser af sig.

Som instruktør sluttede han det ujævne årti af med "Forever Mine" – et melodrama inspireret af Douglas Sirk-klassikere som "Den store læge", som dog aldrig kunne indfange fortidens majestætiske filmfølelser. 

På manusfronten skrev han et udkast til "City Hall" med John Cusack og Al Pacino, og selvfølgelig skulle Schrader og Scorsese igen-igen lave en film sammen. Denne gang stod den på "Nattens skygger", der så Nic Cage spille suverænt som søvnløs ambulancechauffør.

Vi lyttes ved! (Bemærk: dette er tredje episode ud af fire)

Moovy Podcast kan høres, hvor du normalt lytter til dine podcasts, såsom iTunes, Podimo, Spotify, Anchor, Castbox, Pocket Casts m.m.

Hvis du bruger en anden afspiller, kan du abonnere via vores RSS-link.

Kommentarer

Spotlight #6 - Paul Schrader: Hollywoods største rebel (Del III)

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen