Anmeldelse: Hustle (Netflix)

Sportsdramaet "Hustle" scorer ikke mange point for sin forudsigelige fortælling, men en veloplagt Adam Sandler beviser igen, at han kan imponere på dramafronten.

Når Happy Madison Productions udgiver en film, er resultatet som regel kendt på forhånd. Bare se på deres seneste Netflix-output: De intetsigende "Home Team" og "Hubie Halloween" samt den rædsomme "The Wrong Missy". Det er dog værd at huske, at firmaet engang havde et datterselskab, der bød på godkendte film som "Reign Over Me" og "Funny People". Alle med Adam Sandler i en mere dramatisk hovedrolle. Nu forsøger Happy Madison sig så med drama igen, og selvom "Hustle" langtfra er fremragende, er det alligevel en fornøjelig film, som beviser, at Adam Sandler godt kan, når han gider.

Stanley (Adam Sandler) er talentspejder for basketballholdet Philadelphia 76'ers, og han er elsket af klubbens ejer, Rex (Robert Duvall). Men Stanley er ikke just er på god fod med Rexs søn, Vince (Ben Foster), og det bliver er problem i en verden, hvor relationer og løfter er altafgørende. Stanley er dedikeret til sit arbejde på bekostning af forholdet med sin familie, men da han tager til Spanien og er vidne til Bo Cruzs (Juancho Hernangómez) talent for streetbasket, dedikerer Stanely sig til at gøre spanieren til NBA's nye stortalent – i jagten på ære, indflydelse og et lykkeligt familieliv.

Som i de fleste film af Happy Madison Productions hersker der aldrig nogen tvivl om handlingens forløb. Fra en lovende start for Cruzs karriere – mens Stanley hopper over hvor gærdet er lavest, som den hustler han er – til det store sammenstød mellem deres venskab og karriere, men hvor dagen alligevel slutteligt reddes i crunch time. Ikke just et originalt plot, men hvis de rette bolde rammer nettet, kan meget tilgives.

Trods den klichéfyldte handling føles "Hustle" – modsat andre Happy Madison Productions film – som et ærligt forsøg på god, let-dramatisk underholdning. Adam Sandler og instruktøren Jeremiah Zagar ved, at materialet ikke just er originalt, men de formår alligevel at gøre filmen interessant med en forstående og autentisk tilgang til basketball, som kan mærkes under træningssekvenser og de talrige spil på banen. I disse øjeblikke, trods klichéerne, besidder filmen medrivende energi, som er svær at modstå.

Meget af dette skyldes skuespillet. Queen Latifah understreger atter, at hun er nem at holde af. Og virkelighedens basketballspiller, Juancho Hernangómez, leverer en god debut som skuespiller i rollen som Bo Cruz. Men prikken over i'et er Adam Sandler. Den udskældte komiker fortsætter med at bevise, at han har sand talent for dramatisk skuespil. Med gode, humoristiske øjeblikke og subtile, emotionelle øjeblikke klæder det ham at påtage sig en af karrierens mest afdæmpede roller. Selvom det ikke er på samme niveau som "Uncut Gems", er dette stadig et bevis på Sandlers talent på og ude for banen.

"Hustle" er endnu en forudsigelig Netflix-film men hjertet er på det rette sted. Fortællingen er medrivende. Filmen dribler mod målet med god energi og bæres især af endnu en flot præstation fra Adam Sandler.

Hustle (Netflix)