Brugeranmeldelse: A Girl Walks Home Alone at Night (2014)

Det er en lille, alternativ vampyrfilm uden de store armbevægelser.

Cool og stemningsfuld lille vampyrfilm af debutanten Ana Lily Amirpour, hvis film udspiller sig i en fiktiv by et sted i Iran.

Uhyre simpelt plot, men udført stilistisk rent teknisk og oser af virkelig god atmosfære. Skal måske bare ses "for det", og det er også helt OK – det kan filmen fint holde til.

Det er ihvertfald en lille, alternativ vampyrfilm uden de store armbevægelser og vilde effekter. Lækkert score og meget flotte high-contrast s/h-billeder. Fremragende slutning.

Instruktøren er allerede på vej med en ny film med et amerikansk cast, og det ser jeg frem til.

Brugeranmeldelser udvælges blandt brugernes anmeldelser i forummet og redigeres ikke af Moovy.

A Girl Walks Home Alone at Night (2014)

Brugeranmeldelser udvælges blandt brugernes anmeldelser i forummet og redigeres ikke af Moovy.

Kommentarer

A Girl Walks Home Alone at Night (2014)

  • ★★★★0

    Den gad jeg faktisk godt se. Missede den desværre da jeg havde chancen. 

    T. Nielsen 2-01-19 16:36

  • 0

    Den gad jeg faktisk godt se. Missede den desværre da jeg havde chancen. 

    Hvad mener du? Du kan da bare se den.

    Aranyhajú Nyárszépe 2-01-19 16:59

  • ★★★0

    Tror måske godt jeg kan hive den op på 5. Jeg nyder den og fremhæver den når vi taler gode vampyr film. 

    Babo 2-01-19 17:02

  • ★★★0

    Det er en film, som er gået fuldstændig i glemmebogen for mit vedkommende, så tak for påmindelsen. Den vil jeg få bestilt hjem hurtigt muligt. :)

    Babo, mht. alternative vampyr-film har du så fået set Abel Ferraras "The Addiction"? Den er også filmet i sort/hvid og er en både visuel og temamæssigt set fremragende film i genren.

    www.amazon.co.uk/Addiction-Blu-ray-Lili-Taylor/dp/B07BQNL5SC/ref=sr_1_1

    NightHawk 2-01-19 18:15

  • ★★★0

    Burde også være en for dig, Nighthawk. 

    Nej ikke endnu, men har den på dvd, så måske bliver det i aften hvor jeg alligevel pønser på at se noget :) 

    Babo 2-01-19 18:24

  • ★★★1

    Burde også være en for dig, Nighthawk. 

    Nej ikke endnu, men har den på dvd, så måske bliver det i aften hvor jeg alligevel pønser på at se noget :) 

    Super! Du må meget gerne give en tilbagemelding, når du har set filmen. :) 

    NightHawk 2-01-19 18:29

  • ★★★★0

    Hvad mener du? Du kan da bare se den.

    Ja det kan jeg da nok. 

    Jeg mener jeg havde den på en streamingtjeneste jeg bruger (som jeg husker det) og det har jeg ikke mere. Muligt den findes et eller andet sted, har ikke tjekket. Den er blot ikke længere at finde på mine lister. 

    T. Nielsen 2-01-19 19:38

  • ★★★1

    LSuper! Du må meget gerne give en tilbagemelding, når du har set filmen. :) 

    Så fik jeg den set. Det var ingen sag når den kun varede 82 min :) Jeg siger sgu top 2-3 stykker over bedste vampyrfilm. Man kan vende vampyrgenren på mange måder, men typisk identificerer jeg langt mere med det jordnære og filmen har også et filosofisk islæt. Taylor er godt nok god i den. Så, big thumbs up herfra!

    Babo 2-01-19 22:07

  • 0

    Ja det kan jeg da nok. 

    Jeg mener jeg havde den på en streamingtjeneste jeg bruger (som jeg husker det) og det har jeg ikke mere. Muligt den findes et eller andet sted, har ikke tjekket. Den er blot ikke længere at finde på mine lister. 

    Jeg har glæde af at bruge filmfinder.dk der hurtigt viser hvor den kan streames. I dette tilfælde eksempelvis gratis på bibliotekernes Filmstriben.dk

    Gormanden 2-01-19 23:43

  • ★★★0

    Så fik jeg den set. Det var ingen sag når den kun varede 82 min :) Jeg siger sgu top 2-3 stykker over bedste vampyrfilm. Man kan vende vampyrgenren på mange måder, men typisk identificerer jeg langt mere med det jordnære og filmen har også et filosofisk islæt. Taylor er godt nok god i den. Så, big thumbs up herfra!

    Fedt at høre. :)

    Jeg er også selv helt vild med den film både fordi, at den rent teknisk set er virkelig godt håndværk og så fordi at historien har flere lag i sig, som man kan sidde og tolke løs på. Den sort/hvide fotografering er både utrolig smuk og stemningsfuld, som i de gamle monsterfilm fra Universal, men har så alligevel også sådan et urbant råt look over sig i visse perioder, som især er typisk for Abel Ferraras visuelle måde at lave film på. Det miks fungerer rigtig godt synes jeg. Og ja, jeg er også helt enig med dig angående Lilly Taylor, som leverer en meget stærk og passioneret præstation. 

    Jeg skrev for en del år siden en analyse af filmens bagvedliggende temaer, som jeg lagde op i denne tråd. Er du enig i den fortolkning?

    www.moovy.dk/nyheder/film/Vampyrfilmen-What-We-Do-in-the-Shadows-skal-produceres-som-tv-serie

    NightHawk 3-01-19 00:30

  • ★★★1

    Vender tilbage senere Nighthawk. 

    Babo 3-01-19 13:48

  • ★★★0

    Vender tilbage senere Nighthawk. 

    Det lyder godt. Jeg glæder mig til at høre din vurdering. :) 

    NightHawk 3-01-19 14:06

  • ★★★0

    Det lyder godt. Jeg glæder mig til at høre din vurdering. :) 

    Det var glimrende betragtninger om filmen, som jeg kun kan tilslutte mig - måske bortset fra slutningen. Ser du dem som drømme-sekvens? Altså som i hun døde på hospitalet?

    Babo 3-01-19 19:52

  • ★★★★0

    Jeg har glæde af at bruge filmfinder.dk der hurtigt viser hvor den kan streames. I dette tilfælde eksempelvis gratis på bibliotekernes Filmstriben.dk

    Det er noteret og tak:)

    T. Nielsen 3-01-19 20:20

  • ★★★0

    Det var glimrende betragtninger om filmen, som jeg kun kan tilslutte mig - måske bortset fra slutningen. Ser du dem som drømme-sekvens? Altså som i hun døde på hospitalet?

    Tak. :)

    Jeg synes det er super spændende at dykke ned i de lag, som Abel Ferrara har gemt i historien og det er virkelig noget, som jeg synes giver stof til eftertanke om nogle meget ubehagelige temaer.

    Det er kun scenen til sidst, hvor hun lægger en rose ved sin egen grav, som jeg ser som en drømme-sekvens. Jeg tolker den scene, grundet datoen på gravstenen, som at hun tilgiver sig selv lige inden, at hun dør. Men der er også den mulighed, at hun stadig lever efter sin egen tilgivelse. Abel Ferrara holder i hvert fald en dør på klem for begge tolkninger.

    NightHawk 3-01-19 21:30

  • ★★★0

    Nighthawk, ja okay. Det kan godt tolkes sådan. Men jeg hælder MÅSKE lidt mere til hun accepterer sin skæbne som vampyr og lever videre. Deraf the final words. Men det er tvetydigt. 

    Babo 3-01-19 22:10

  • ★★★★0

    Lægges de ikke på facebook længere?

    T. Nielsen 6-01-19 10:54

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen