Moovy Exclusive: Fem til fredag: Disse titler må du ikke gå glip af på Netflix

I denne uges fem til fredag guider vi til fem anbefalinger fra Netflix, som både byder på skøre riddere, Edgar Wright og pushere.

Vejen tilbage til det store lærred har stadig lange udsigter. Indtil da står Moovy atter til rådighed og kommer i denne uges fem til fredag med anbefalinger fra Netflix, som du ikke må misse. 

"Monty Python og de skøre riddere" (1975)

Når det gælder et godt grin, kan man altid regne med comedy-gruppen Monty Python. Ingen har formået at være så fjollede, så udspekulerede og så opfindsomme, som John Cleese og kompagni formåede i 1960'erne og 70'erne. Denne gang er det sagnet om Kong Arthur og ridderne af det runde bord, der står for skud. Her danner sagnet og middelalderens England ramme for alverdens jokes om fattige bønder, heksejagt og idéen om en hellig kriger. Det er aldrig til at vide, hvad der venter rundt om hjørnet i Monty Pythons evigt absurde univers. Er filmen set før, kan det aldrig skade med et gensyn med en af de sjoveste film nogensinde.

"Scott Pilgrim vs. the World" (2010)

Britiske Edgar Wright har for længst cementeret sig som en af de bedste komedieinstruktører i nyere tid. Det har han bevist med sit arbejde på "Cornetto"-trilogien og ikke mindst den musikalske "Baby Driver". Men en af hans mere oversete film er "Scott Pilgrim vs. the World", der aldrig fik den store succes ved sin udgivelse. Baseret på tegneserien handler filmen om Scott og hans forelskelse i kvinden Ramona Flowers. Men for at få hendes kærlighed må han bekæmpe hendes syv ekskærester. Der er fart over feltet med en stil, der konstant er krydret med tegneserie- og videospilsreferencer. Der findes få film, der er så energiske, og som oser af visuel kreativitet i samme omfang. Siden er Wrights film blevet en kultklassiker, der stadig holder i sin morsomme tone og al sin opfindsomhed.

"Split" (2016)

M. Night Shyamalan er notorisk kendt for sine twists og siden stinkere som "The Last Airbender" og "The Happening" trods en lovende start på karrieren i 1990'erne. Siden da har den indisk-amerikanske instruktør dog skabt noget medvind, hvilket "Split" har været med til at sørge for. Tre teenagepiger bliver kidnappet af en mand, der har 24 forskellige personligheder. Til trods for at filmen stigmatiserer personlighedsspaltning, er der alligevel spænding i vente, da det aldrig er til at vide, hvad manden kan finde på, eller hvilken af de mange personligheder der dukker op. James McAvoy leverer en fremragende præstation med mange facetter, og Shyamalan er tilbage i topform med en film, der tilmed rummer hans bedste plot twist siden "Den sjette sans".

"Good Time" (2017)

Da vi på Moovy kårede de bedste film i år 2020, endte Safdie-brødrenes angstprovokerende "Uncut Gems" på en flot tredjeplads. Men før de hev en fantastisk optræden ud af Adam Sandler, havde de fat i "Twilight"-kendte Robert Pattinson med "Good Time". Her prøver bankrøveren Connie at skaffe 10.000 dollars, så han kan betale kaution for sin fængslede bror Nick, som er blevet taget under et mislykket røveri. Ligesom i "Uncut Gems" træffer Connie den ene dårlige beslutning efter den anden, hvilket kun øger intensiteten, som sender ham igennem en skæbnesvanger tur ud i natten. Connies desperate nat er med til at understrege, at det er de færreste, der kan hamle op med Safdie-brødrene, når det gælder om at opbygge intensitet og desperation.

"Pusher"-trilogien (1996-2005)

Inden Nicolas Winding Refn drog til Hollywood, startede danskeren ud med "Pusher", som senere udviklede sig til en trilogi. I den første film må pusheren Frank desperat finde penge til at betale sin gæld til narkobaronen Milo,  hvilket giver en hæsblæsende kamp mod uret i Københavns gader. I toeren forsøger Mads Mikkelsens Tonny at opnå sin fars accept, og i treeren arbejder Milo på at forblive clean. Refn holder intet tilbage for at vise den kriminelle danske underverden i trilogien, hvor realisme står først på dagsordenen. Serien byder på tre medrivende fortællinger krydret med fremragende skuespillere, mindeværdige øjeblikke (hvem kan glemme Kusse Kurt?) og en god spandfuld socialrealisme

(OBS: "Pusher III" kan ikke længere ses på Netflix pr. 13/3) 

Alle filmene kan streames på Netflix.

Kommentarer

Fem til fredag: Disse titler må du ikke gå glip af på Netflix

  • ★★★★★0

    Hvorfor skriver i “Pusher”-trilogien når det kun er de to første film, der kan findes og streames på Netflix?

    Kruse12-03-21 12:32

  • ★★★0

    "Good Time" = Yay!

    "Scott Pilgrim vs. the World" = Nay!

    Essal12-03-21 16:49

  • ★★★★0

    Pusher III er fa'me god!

    Gasivodo13-03-21 01:05

  • ★★1

    Hvorfor skriver i “Pusher”-trilogien når det kun er de to første film, der kan findes og streames på Netflix?

    Vi kunne ellers havde svoret treeren lå der, da artiklen blev skrevet, men det går selvfølgelig stærkt med udvalget i disse dage

    Så beklagelse om misinformation herfra, til dem som havde glædet sig til at se "Pusher III". :-) (pst, den kan ses på Viaplay!) 

    Mikkel Abel13-03-21 08:27

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen