Blu-ray-udgivelsen af "Top Gun: Maverick" får endelig en udgivelsesdato

"Top Gun"-fortsættelsen er blevet en af filmhistoriens største kassesucceser og det suverænt største hit på Tom Cruises CV.

Et gammel mundheld lyder: "Højt at flyve, dybt at falde." Men der er intet, der tyder på, at "Top Gun: Maverick" nogensinde kommer til at falde, alt imens den bliver ved med at flyve højt.

Det er tre måneder siden, at "Top Gun"-fortsættelsen udkom i biograferne – to år senere end oprindeligt planlagt og 36 år efter den første film – og i den forgangne weekend lå "Top Gun: Maverick" alligevel på en flot andenplads ved de amerikanske billetluger bag det spritnye actionbrag "Bullet Train".

Det er den eneste film med Tom Cruise, der har indtjent over 1 mia. dollars, og den nærmer sig i skrivende stund en global omsætning på 1,4 mia. dollars. Om få dage overhaler den "Avengers: Infinity War" og bliver den 6.-største kassesucces i USA's biografhistorie (hvis man ikke medberegner inflation, naturligvis). Den har for længst overhalet storsællerter som "Titanic" og "The Dark Knight".

Læs også: Miles Teller: Jeg og Tom Cruise har diskuteret "Top Gun 3"

Måske er det derfor, at filmselskabet Paramount har ventet ualmindeligt længe på at afsløre, hvornår "Top Gun: Maverick" udkommer på VOD samt på dvd, Blu-ray og 4K UHD – fordi filmen bliver ved med at sælge masser af biografbilletter.

Men nu er spændingen udløst. High Def Digest rapporterer, at "Top Gun: Maverick" bliver tilgængelig som VOD den 23. august og udkommer på dvd, Blu-ray og 4K UHD den 1. november. Der er tale om de amerikanske udgivelsesdatoer, men de danske bliver sikkert mere eller mindre identiske.

Det er efterhånden blevet normen, at Hollywood-film udkommer blot 3-4 måneder efter biografpremieren, men "Top Gun: Maverick" udkommer altså næsten først et halvt år efter, at den landede i biografsale over hele kloden.

HDD skriver ydermere, at hjemmevideo-udgivelsen vil indeholde i alt 110 minutters bag om kameraet-materiale, der bl.a. dykker ned i skuespillernes flytræning, samt to musikvideoer med hhv. Lady Gaga og OneRepublic.

Kommentarer

Blu-ray-udgivelsen af "Top Gun: Maverick" får endelig en udgivelsesdato

 • ★★★★★★0

  Nice - jeg skal afgjort have en kopi. Bedste biooplevelse til nu, i år.

  Wayne17-08-22 11:31

 • ★★★★★0

  Ja, tak. Den skal helt sikkert hjem til samlingen. Glæder mig til at se den i hjemmebiografen. :)

  NightHawk17-08-22 12:44

 • 0

  Vild nok den kommer på VOD over 2 måneder før den kommer på DVD/BD/UHD-BD. Det er sgu lige før det kommer til at gøre, at jeg ikke gider investere i den på skive så.

  Nagash17-08-22 19:38

 • ★★★★★0

  Jeg har egentlig aldrig helt forstået, hvorfor VOD ofte kommer flere uger før disk... Vil man ikke hellere give folk incitament til at bruge penge på de dyrere skiver, FØR man kan købe den billigere på VOD?

  The Insider17-08-22 19:46

 • ★★0

  Jeg har egentlig aldrig helt forstået, hvorfor VOD ofte kommer flere uger før disk... Vil man ikke hellere give folk incitament til at bruge penge på de dyrere skiver, FØR man kan købe den billigere på VOD?

  Det er sikkert fordi de tjener mere på VOD end en skive. Selvom hosting og alt sådan noget ikke er gratis, er det sikkert en langt mindre udgift end at producere og sælge en fysisk skive. Og så er der mulighed for at sælge den igen, når man trækker rettighederne tilbage, eller nedlægger tjenesten en dag.

  NFT17-08-22 19:49

 • ★★0

  VOD plejer da at være møj dyre in Blu-Ray. Til værdig fald hos apple.

  Weird_J17-08-22 19:51

 • ★★★★0

  The Abyss og (toxic) True Lies - Jeg venter...

  Gasivodo18-08-22 00:15

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen