"Bob Marley: One Love" imponerer ved billetlugerne

Den længe ventede biopic har allerede indtjent en halv milliard kroner, mens Marvel-filmen "Madame Web" blev skyllet væk ved billetlugerne.

I sidste uge fik to af årets hidtil største film biografpremiere både i og uden for Danmark: musikfilmen "Bob Marley: One Love" om den trendsættende reggaelegende samt "Madame Web", som er Sonys nyeste bidrag til selskabets superhelteunivers oven på nedsablede film som "Venom: Let There Be Carnage" og "Morbius".

Den ene film overpræsterede og overgik Hollywoods finansielle forventninger. Den anden floppede fælt.

Og selvom superheltefilm siden 2008's "Iron Man" oftest har fået masserne til at valfarte til biograferne, så har genren haft trange kår på det seneste, og det var altså netop "Madame Web", der blev skyllet væk à la lille Peter edderkop. Og der er umiddelbart ingen tegn på, at Sonys seneste superhelteflop – modsat Peter – atter vil kravle op.

Deadline skriver, at "Madame Web" har indtjent sølle 26 mio. dollars i USA siden biografpremieren sidste onsdag. Uden for Nordamerika har filmen klaret sig omtrent lige så skidt, og således har "Madame Web" på en lille uge indtjent lige godt 50 mio. dollars på verdensplan. Efter seks dage havde den udskældte "Morbius" indtjent 45 mio. dollars – altså lige knap 20 mio. dollars mere end "Madame Web" i samme tidsrum.

Se også: "Morbius"-interview med instruktøren Daniel Espinosa

Ifølge Deadline har "Madame Web" kostet omtrent 80 mio. dollars at producere, og den skal således indtjene minimum 160 mio. dollars (og formentlig langt mere grundet store PR-omkostninger) på verdensplan for at genere indtægt, da biograferne beholder omtrent halvdelen af billetindtægterne.

Det er altså praktisk talt stensikkert, at filmens bundlinje ender med at være skræmmende læsning – og det er selvfølgelig dårligt nyt for Sony, få måneder før selskabet udgiver sit næste "Spider-Man"-spin-off: "Kraven the Hunter". Og dén films trailer har ikke just fået en god modtagelse...

Til gengæld har "Bob Marley: One Love" genereret langt flottere indtægtstal end forventet. På trods af generelt middelmådige anmeldelser så har biografgængerne både i og uden for USA været vilde med Reinaldo Marcus Greens portræt af den ikoniske reggaemusiker Bob Marley.

Filmen klarede sig bedre i sine åbningsdage end lignende store musikfilm som "Elvis" og "Rocketman", og den har allerede indtjent 52 mio. dollars i USA og 81 mio. dollars i alt på verdensplan. Det var tydeligvis en klog idé at lancere en film med Love i titlen lige omkring valentinsdag.

USA's biografpublikum har desuden givet "Bob Marley: One Love" flotte bedømmelser på både Rotten Tomatoes og via afstemningssystemerne PostTrak og CinemaScore, så i modsætning til "Madame Web" vil den formentlig tjene sig selv hjem – og tilmed relativt snart. Filmen har efter sigende kostet omtrent 70 mio. dollars at skrue sammen.

I øvrigt er det bemærkelsesværdigt, at animationsfilmen "Langt fra andedammen" (som har originaltitlen "Migration") her to måneder efter biografpremieren ligger på tredjepladsen på de amerikanske biografers indtjeningspodium. Den bliver ved med at lokke børnefamilier i biffen og har i skrivende stund indtjent 116 mio. dollars i USA og 256 mio. dollars globalt. Den kostede lige godt 70 mio. dollars at producere.

Se også: "Langt fra andedammen"-interview med Elizabeth Banks og Kumail Nanjiani

Flere af disse film kan naturligvis stadig ses i danske biografer også – herunder i FORMAT Biograf, som fremviser førnævnte "Madame Web" i knivskarp 4K og med fuld smæk på Dolby Atmos-lydsporet. Du kan booke billetter til den film hér, mens billetter til "Bob Marley: One Love" og "Langt fra andedammen" kan bookes hhv. her og her.

For nylig interviewede Moovy TV i øvrigt både "Bob Marley: One Love"-instruktøren Reinaldo Marcus Green ("King Richard") og skuespilleren Kingsley Ben-Adir ("Barbie", "Secret Invasion"), som spiller titelrollen. Det indslag kan du se her:

Kommentarer

"Bob Marley: One Love" imponerer ved billetlugerne

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen