Henry Cavill vender alligevel ikke tilbage som Superman

Blot to måneder efter sit annoncerede comeback afleverer Cavill sin Superman-dragt hos genbrugsbutikken.

Der sker ting og sager hos DC Studios – underafdelingen hos filmselskabet Warner Bros., der varetager filmene om DC's populære tegneseriehelte, herunder Superman, Batman og Wonder Woman.

I slut-oktober blev det annonceret, at produceren Peter Safran og "Guardians of the Galaxy"-instruktøren James Gunn nu er chefer for DC Studios.

Og siden den offentliggørelse har d'herrer haft travlt, og de har efter sigende skrinlagt fremtidige "Wonder Woman"-, "Black Adam"- og "Aquaman"-film samt udset en helt ny kreativ kurs for DC's filmunivers – det såkaldte DC Extended Universe (DCEU).

Og nu er det så også kommet frem, jvf. Variety, at den ellers annoncerede "Man of Steel"-fortsættelse med Henry Cavill som Superman må lade livet.

Læs også: "Black Adam" med Dwayne Johnson er officielt et flop

Det er Gunn selv, der har annonceret Cavills exit. Gunn skriver derudover manuskriptet til en ny Superman film om en yngre Clark Kent, som altså skal spilles af en helt ny skuespiller.

Gunn vil tale mere om sit Superman-projekt i det nye år, og han fortæller derudover, at han håber på at kunne bruge Henry Cavill i en anden rolle i et fremtidigt DC-filmprojekt.

Cavill udtaler selv i et følelsesladet Instagram-opslag: "Det er en trist nyhed, alle sammen. Jeg vender alligevel ikke tilbage som Superman. Filmselskabet bad mig om at annoncere min tilbagevenden i oktober, så den her nyhed er ikke let at dele, men sådan er livet."

Cavill slutter dog af med at ønske Gunn og Safran held og lykke med deres kommende DC-projekter. Et af dem er angiveligt en film instrueret af Ben Affleck, der har spillet Batman i flere DCEU-film.

Det er ellers også blot et par måneder siden, at Cavill dukkede op i "Black Adam". Den films stjerne og producer, Dwayne Johnson, havde kæmpet længe for at få Cavill med i filmen, så de i fællesskab kunne tease et kommende filmopgør mellem de to superhelte. Men det løfte kommer Johnson og Co. altså ikke til at holde.

DCEU blev oprindeligt kickstartet med Zack Snyders første "Man of Steel" tilbage i 2013, men siden da har DC's filmunivers været lidt en rodebutik – med flere nedsablede opusser og så også flere kritikerroste, men totalt selvstændige, film som "Joker" og "The Batman". Gunn satser tydeligvis på at starte på en frisk og opbygge et nyt, sammenhængende DCEU, der kan måle sig med Marvels anderledes succesfulde MCU-franchise.

Kommentarer

Henry Cavill vender alligevel ikke tilbage som Superman

 • ★★★★★2

  Det havde da været sjovt nok at se en reelt god film med Cavill som Superman, men at give DC-faklen til Gunn og sige "gør hvad du vil" er nok et ret smart move af Warner Bros.. 

  Lars!15-12-22 11:33

 • ★★★★★0

  Jeg tænker det samme. Og selvom det da er lidt synd at sige farvel til en skuespiller som Cavill, der var en god Superman i en stribe elendige film, og potentielt også til Momoa, som i hvert fald var med i ét herligt gakket DC-eventyr, så er det på høje tid, at de bare starter helt forfra.

  The Insider15-12-22 11:37

 • 0

  Jeg håber de får skrevet nogle bedre og dybere manuskripter til de næste film. Cavil var god som Superman, men jeg følte heller aldrig at det var virkelig 'hans' rolle, som man har set med nogle casts på Marvel-siden.

  T'hain15-12-22 11:43

 • ★★★★★0

  Det som, også er lidt trist her udover det her droppede ud af The Witcher serien på grund af den her film, det er hel logisk fra Gunn og Co. side at viske tavlen hel rent det er også det som skal til, Matt Reeves Batman, får nok lov at køre hvertfald en film eller som en trilogi, da dets enviroment er så meget anderledes i forhold til hvad jeg tror er James Gunn's vision med tingene, tænker mere Colorfull og med humor, uden at det tager overhånd, en ting som James Gunn mestrer ret godt i forhold til Taika Waititi, som gik for meget overboard med seneste Thor.

  Jeg er lidt øv over at Henry Cavill potentionel droppede ud af The Witcher efter Sæson 3, fordi han regnede med han sku lave Superman fordi jeg kunne nu godt li ham i den serie. Men ja hans Superman fejlede ikke noget, det var klart manus og instruktion den var gal med.

  Jeg er dog endnu mere spændt på, hvem Gunn får ombord på hans projekter af insturktører og writers, da manden er notorisk kendt for ikke og ha megen improv i hans film, han har en klar vision med tingene og det rammer han også rigtig godt, så det blir spændende at se, når han overlader projekter til andre folk.

  Elwood15-12-22 12:33

 • ★★★1

  Jeg holder ikke vejret i spænding, selvom Gunn virker som et fornuftigt valg. WB har prøvet den ene rokade efter den anden i årevis, men har kun formået at spænde ben for sig selv.

  NSF15-12-22 12:35

 • ★★★★★★0

  Utvivlsom en god løsning at overlade ansvaret til en person - det har jo fungeret ret godt for MCU.

  Men også et gigantisk ansvar - jeg krydser alt hvad jeg kan for at Gunn lykkedes med det.

  Verden fortjener i den grad nogle gode film om DC's helte.

  Wayne15-12-22 13:21

 • 0

  Dette er i mine øjne en meget sørgelig og forkert beslutning.

  Verdens og fans har skreget efter Cavill i kappen igen, og langt om længe blev det til realitet.

  Indtil nu, desværre. Han fortjente så meget en tur i kappen igen, under ordentlige forudsætninger og godt manuskript. En fim hvor os seere, faktisk får lov at se ham være den Superman de fleste elsker.

  James Gunn brugte end da selv, Flash , Aquaman, Wonder Woman og Superman i The Peacemaker serien. Godt nok kun i en enkelt cameo scene, men de var der !

  Synd for os  og synd for Cavill. Specielt når han dropper ud af Witcher for at spille Superman fremadrettet.

  Dalgaard15-12-22 14:59

 • 0

  Heldigvis har jeg ZS ultimative Justice League trilogi på Blu-ray. Den vil eksistere uanset hvad der sker herfra.

  Johnny4215-12-22 15:01

 • ★★★1

  Utvivlsom en god løsning at overlade ansvaret til en person - det har jo fungeret ret godt for MCU.

  Det har de forsøgt en gang da Geoff Johns sad øverst, som endda har en lang karriere bag sig i tegneserier. Gunn sidder dog ikke alene, men deler posten med Peter Safran, som nyheden også siger.

  NSF15-12-22 15:27

 • ★★★★★★0

  Det har de forsøgt en gang da Geoff Johns sad øverst, som endda har en lang karriere bag sig i tegneserier. Gunn sidder dog ikke alene, men deler posten med Peter Safran, som nyheden også siger.

  Som sagt - håber det bedste. Jeg vil knuselske hvis det lykkedes.

  Wayne15-12-22 16:23

 • 1

  DC har været på dødslejet i årevis. Og dette bliver uden tvivl dødsstødet 

  Spike15-12-22 16:55

 • 0

  Heldigvis har jeg ZS ultimative Justice League trilogi på Blu-ray. Den vil eksistere uanset hvad der sker herfra.

  Også min tanke....

  PatrickJane16-12-22 16:03

 • ★★1

  Henry Cavill fik desværre aldrig et kompetent hold af forfattere eller instruktør for at kunne stadfæste sig selv som den definitive Superman, men jeg synes bestemt, at han var den rette til rollen i vores tid.

  Det er en fadæse, ingen tvivl om det. 

  The Paki Don16-12-22 18:50

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen