James Gunn bliver ny chef for DC’s filmafdeling

Sammen med produceren Peter Safran skal manden bag "Guardians of the Galaxy" fastlægge strategien for DC's kommende film om Superman, Batman og Co.

Det har længe været kendt, at filmselskabet Warner Bros. leder efter en pendant til Marvel Studios' topproducer, Kevin Feige, som kan supervisere og dirigere selskabets DC-afdeling, der producerer film baseret på DC Comics' berømte tegneseriehæfter – såsom "Black Adam", "The Suicide Squad", "Man of Steel" og "The Batman".

Men mens Marvel Studios har nydt uhørt stor succes i over et årti takket være Marvel Cinematic Universe-sagaen (MCU), der blev kickstartet i 2008 med "Iron Man", så har Warner Bros. og DC famlet lidt i forsøget på at etablere et større, sammenhængende og succesrigt filmunivers – det såkaldte DC Extended Universe (DCEU).

Film som Zack Snyders "Batman v Superman: Dawn of Justice" og "Justice League" skuffede ved billetlugerne og blev revset af pressen, og siden da har ikoniske DC-figurer som Batman og Jokeren fået deres helt egne, selvstændige film, som ikke har nogen tilknytning til den overordnede fortælling i DCEU.

Læs også: Henry Cavill vender tilbage som Superman i "Man of Steel 2"

Men efter flere måneders samtaler har Warner Bros. omsider udpeget de nye kreative chefer for DC Studios: produceren Peter Safran og filmmageren James Gunn.

Warner Bros. blev tidligere i år fusioneret med Discovery og går nu under navnet Warner Bros. Discovery, og selskabets topchef, David Zaslav, har omdannet DC Films til DC Studios og erstattet underafdelingens gamle chef, Walter Hamada, med Safran og Gunn.

Safran er en erfaren, engelsk-amerikansk producer med flere DC-projekter på CV'et, herunder filmene "Aquaman", "Shazam!" og "The Suicide Squad" samt tv-serien "Peacemaker".

Og apropos de to sidstnævnte projekter, så blev de skrevet og instrueret af James Gunn, der samtidigt er en gammel Marvel-veteran med to (snart tre) "Guardians of the Galaxy"-film (og snart også en julespecial) på samvittigheden, og som skal arbejde side om side med Safran i DC Studios' hovedkontor.

Læs også: "Guardians of the Galaxy"-instruktør vil gerne lave "Knight Rider"-fortsættelse med David Hasselhoff

Som The Hollywood Reporter skriver, så er det relativt uhørt, at en filminstruktør får en så stor chefpost hos et filmselskab, som James Gunn netop har sikret sig.

Men selvom "The Suicide Squad" skuffede finansielt, så blev filmen rost af både fans og kritikere, og Warner Bros. har tydeligvis stor fidus til Gunns idéer og evner som kreativ tovholder.

Gunns beslutning om at snuppe DC-jobbet betyder formentlig også, at hans samarbejde med Marvel Studios ophører permanent ovenpå "Guardians of the Galaxy Vol. 3", som udkommer i maj 2023. Marvel har før kappet samarbejdet med den 56-årige Gunn, da nogle af hans gamle, kontroversielle jokes blev optrevlet på Twitter, før han blev hyret igen året efter.

Gunn skal netop fokusere på DC-filmenes kreative retning fremadrettet – og det gælder i øvrigt både animationsfilm og live-action – mens Safran får hovedansvaret for DC Studios' produktionsmæssige og forretningsmæssige opgaver. D'herrers kontrakter udløber angiveligt engang i 2026.

Kommentarer

James Gunn bliver ny chef for DC’s filmafdeling

 • ★★★★★★0

  Lyder som noget der kunne blive den bedste nyhed for DC i lang tid. Håber ikke det betyder at vi ikke kommer til at se ham bag kameraet til mere Suicide Squad og især Peacemaker.

  Wayne26-10-22 10:53

 • ★★★★★1

  Gunn på Creative er et smart choice har lige rost ham i andet opslag, hvor jeg nævnte han var en af få Marvel Directors der holder sin stil uden at gå overboard (looking at you Taika) Så at få ham som head of DC film creative part ser jeg kun som positiv. Han tog Suicide Squad og lavede hele ny film med dele af samme cast med stilmæssigt en hel anden film, der fungerede så meget bedre. Og herfra lavede han en spin-off serie med Peacemaker, hvor John Cena havde hovedrollen og fik leveret sammen med resten af castet den ene herlige replik efter den anden, og balancerede humor og de stille stunder, Han kender sine comics men ved også måden at gøre det så alle kan følge med. Og han ved vigtigheden af kreativ frihed, da det er noget man tydeligt ser han går op i gennem hans projekter, Så han virker som den hel rigtige til at styre DC films og WB i dn ny retning.

  Jeg er igen meget spændt på hvad WB finder på nu, med så kreative kræfter i hovedsædet. han er nok den bedste pendant/udfordrer til Kevin Feige man ku finde. Damm jeg glæder mig til at se hvad sker nu.

  Elwood26-10-22 10:56

 • ★★★★★0

  Lyder som noget der kunne blive den bedste nyhed for DC i lang tid. Håber ikke det betyder at vi ikke kommer til at se ham bag kameraet til mere Suicide Squad og især Peacemaker.

  Han har jo allerede udtalt At Peacemaker S2 kommer, men tror fremadrettet så blir han meget mere fokus på at styre DC films  og få nye directors ind. Tænker stadigvæk han lave projekter her og der, men hovedfokus frem af vil da være DC films.

  Elwood26-10-22 11:00

 • ★★★★★★0

  Han har jo allerede udtalt At Peacemaker S2 kommer, men tror fremadrettet så blir han meget mere fokus på at styre DC films  og få nye directors ind. Tænker stadigvæk han lave projekter her og der, men hovedfokus frem af vil da være DC films.

  Peacemaker instruerede han ikke alle afsnit af sidste gang, så mon ikke det samme sker i sæson 2.

  Wayne26-10-22 11:18

 • 0

  Man kunne være nervøs for, at Discovery egentlig mest var interesseret i at lukke og slukke for al ikke-reality-relateret, men måske er det her et tegn på, at det ikke står helt så slemt til. 

  jeg tror dog stadig ikke, at hovedfokus fremover bliver på film og serier, som vi hidtil har kendt det. 

  steadi26-10-22 15:01

 • 0

  Hans overdrevne brug af licensed music trækker ned. Bliver for meget musikvideo til tider, men ellers en underholdende instruktør!

  ZimaBlue26-10-22 15:42

 • ★★★★★0

  Jeg klapper i mine små hænder og råber juhuu! Med James Gunn ombord kommer der forhåbentlig mere styr på DCEU og et bedre flow imellem filmene. 

  NightHawk26-10-22 16:06

 • ★★★0

  Kan ikke rigtig udtale mig om Peter Safran, men James Gunn er nok et meget fornuftigt valg.

  Essal26-10-22 16:32

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen