"La La Land"-musical lander snart på Broadway

Det Oscar-belønnede megahit flyttes fra Los Angeles’ gader til New Yorks skrå brædder.

Populære spillefilm er ofte blevet omdannet til succesfulde teaterstykker (og omvendt), og det seneste skud på stammen er Damien Chazelles Oscar-belønnede musical "La La Land" fra 2016.

Beslutningen om at nyfortolke "La La Land" som en Broadway-musical kommer ikke som nogen overraskende, idet filmen indtjente næsten 500 mio. dollars ved billetlugerne og både vandt Oscar- og Grammy-priser for sin iørefaldende musik.

Og apropos priser, så bliver "La La Land"-stykket skruet sammen af flere prominente Tony-vindere (teaterverdenens svar på Oscars): produceren Marc Platt og instruktøren Bartlett Sher, mens Pulitzer-vinderen Ayad Akhtar skriver drejebogen sammen med Matthew Decker.

Læs også: Emma Watson og Miles Teller var tiltænkt hovedrollerne i "La La Land"

Manden der skrev og instruerede filmen, Damien Chazelle, er tilsyneladende ikke involveret i Broadway-stykkets skabelse, men til gengæld vender komponisten Justin Hurwitz tilbage for at levere musikken til teaterudgaven.

Også filmens sangskrivere, Benj Pasek og Justin Paul, er med om bord. Det vides endnu ikke, om Broadway-udgaven vil byde på nye sange, som ikke optrådte i filmen, eller om Hurwitz og Co. primært vil bearbejde de oprindelige sange til Broadway-brug.

"La La Land" handler om en ung skuespiller og en ambitiøs jazzmusik, spillet af hhv. Emma Stone og Ryan Gosling, der forelsker sig, men som har svært ved at jonglere med både kærligheden og jagten på deres kreative drømme.

Herunder kan du i øvrigt se Moovy TV's interview med Justin Hurwitz om hans musik til "Babylon", hvor vi også diskuterer Oscar-vinderens musik til netop "La La Land":

Kommentarer

"La La Land"-musical lander snart på Broadway

 • ★★★★★★1

  Fantastisk musik. Og fedt at det denne gang går fra film til scenen.

  Jeg er klar når et dansk teater også hiver fat i det - det er oplagt en succes.

  Wayne 9-02-23 17:12

 • 1

  Vi må håbe de gør sig umage, så den ikke bliver sådan lidt la-la.

  Sichlau 9-02-23 18:00

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen