Sam Mendes’ "Empire of Light" får en premieredato – og musik af Trent Reznor og Atticus Ross

Den Oscar-belønnede instruktør bag "1917" og "American Beauty" har ellers (næsten) altid samarbejdet med komponisten Thomas Newman.

Den britiske filmmager Sam Mendes er netop nu ved at lægge sidste hånd på sit seneste opus: kærlighedsdramaet "Empire of Light", som har flere af Mendes' landsmænd, herunder Olivia Colman og Colin Firth, i hovedrollerne.

Titlen refererer til biografrummet, og filmens omdrejningspunkt er da også en biograf på den engelske sydkyst, hvor en romance blomstrer engang i 1980'erne.

Bag kameraet samarbejder Mendes nok en gang med den Oscar-belønnede billedmager Roger Deakins, som for nylig blev slået til ridder. Og alle Deakins' optagelser er for længst kommet i kassen, og filmen færdiggøres nu i klipperummet. Og nu ved vi endelig, hvornår "Empire of Light" får biografpremiere: den 9. december i år. Det skriver Collider.

Læs også: Colin Firth og flere britiske stjerner slutter sig til Sam Mendes' "Empire of Light"

Der er vel at mærke tale om filmens amerikanske premieredato, men vi forventer, at "Empire of Light" udkommer cirka samtidigt eller lige efter nytår herhjemme.

Der har for nylig været testvisninger af "Empire of Light" i USA, hvor en næsten-færdiggjort udgave af filmen blev vist for udvalgte gæster. Modtagelsen var åbenbart enormt positiv, én blandt publikum har afsløret på Twitter, at filmens score er komponeret af det prisbelønnede makkerpar Trent Reznor og Atticus Ross, som tidligere har lavet fænomenal musik til film som "The Social Network" og "Sjæl".

Hyringen af Ross og Reznor kommer som lidt af en overraskelse, eftersom Mendes har samarbejdet med komponisten Thomas Newman på alle sine tidligere film, undtagen det lille indie-drama "Away We Go" fra 2009.

Da Moovy TV interviewede Mendes tilbage i 2019 op til premieren på "1917", talte vi da også bl.a. om netop instruktørens givtige, mangeårige samarbejde med Newman:

Kommentarer

Sam Mendes’ "Empire of Light" får en premieredato – og musik af Trent Reznor og Atticus Ross

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen