Podcast: Spotlight #8 - David Cronenbergs krop og sind (Del I) m. Peter Skjøtt

Træd med ind i David Cronenbergs krop og sind, når Moovy Podcast gennemgår hele filmografien fra baronen af body horror.

Sidste gang, du kunne lytte til værterne Joachim Jelle og Mikkel Abel, vendte de Cinematekets visninger i Øst for Paradis med Rikke Johnsen.

Nu kaster Moovy Podcast, sammen med gæst Peter Skjøtt fra Film og tro, rampelyset på selveste David Cronenberg i anledning af den kommende "Crimes of the Future" – instruktørens første film i 8 år. 

I denne tredelte podcast-serie om en af gysergenrens gudfædre gennemgås alle Cronenbergs film fra ende til anden, og vi kommer til at snakke værker som "Fluen", "A History of Violence" og "Crash". 

Men inden vi når til midterdelen af den canadiske instruktørs karriere, hjælper grafiker og Cronenberg-ekspert Peter Skjøtt os med at diskutere mandens tidlige avantgarde-værker "Stereo" og "Crimes of the Future" (1971), hvorefter hans to skrækfilm om seksuelt transmitterede mutationer, "Shivers" og "Rabid", kommer i fokus.

HØR OGSÅ: MOOVY & ØST FOR PARADIS PRÆSENTERER: DETTE SKAL DU SE I NOVEMBER! (M. RIKKE JOHNSEN)

Der bliver passende også sat ord på den mere ukendte racerkørerfilm "Fast Company" ("Brændt gummi"), som var den første spillefilm, David Cronenberg lavede under de besynderlige skatteincitamenter – og som startede en årrække med fart på produktionerne.

"The Brood" ("Misforstret") var en personlig omend grænseoverskridende skildring af Cronenbergs egen skilsmisse, og "Scanners" åbnede muligheden for en overnaturlig paranoia-thriller, hvor actiondelen kom mere i førersædet.

Episoden afsluttes med to film fra 1983. "Videodrome" er for mange Cronenbergs hovedværk, hvor han overlegent fletter psykoseksuelle fantasier sammen med et vaskeægte neo-noir-plot. Hvad er virkelighed? Hvad er vrangforestillinger? Det samme kan der spørges om i Stephen King-filmatiseringen "The Dead Zone", hvori Christopher Walken må kæmpe med evnen til at se – og påvirke – fremtiden.

Tak for at tage med på denne soniske rejse gennem David Cronenbergs karriere. Næste episode starter med "Fluen" og slutter med "eXistenZ", og her kommer filmekspert Stine Teglgaard på besøg i studiet.

Vi lyttes ved!

Moovy Podcast kan høres, hvor du normalt lytter til dine podcasts, såsom iTunes, Podimo, Spotify, Anchor, Castbox, Pocket Casts m.m.

Hvis du bruger en anden afspiller, kan du abonnere via vores RSS-link.

Kommentarer

Spotlight #8 - David Cronenbergs krop og sind (Del I) m. Peter Skjøtt

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen