Trailer: Første flotte trailer til den nye "Farven lilla" – med billeder af danske Dan Laustsen

Steven Spielberg har tidligere filmatiseret Alice Walkers populære roman.

For snart 40 år siden (jøsses!) blev Steven Spielbergs "Farven lilla" – eller "The Color Purple" – nomineret til hele 11 Oscars. Den vandt i sidste ende 0, men nu prøver Spielberg og Co. lykken igen med en ny filmatisering af Alice Walkers roman om flere sorte kvinders oplevelser i starten af 1900-tallet.

I denne ombæring er Spielberg blot med som producer, og både Oprah Winfrey og Quincy Jones er også med om bord som producere – ligesom på den gamle filmatisering.

I instruktørstolen finder vi den relativt ukendte Blitz Bazawule, som har hyret vor egen Dan Laustsen ("John Wick: Chapter 2", "The Shape of Water") som cheffotograf. Og flere af Laustsens dragende billeder til filmen kan nydes i dens første trailer, som kan ses herunder.

Se også: Moovy TV: "Nightmare Alley"-interviews med Guillermo del Toro og Dan Laustsen

Den nye "Farven lilla" tager både afsæt i Walkers oprindelige, Pulitzer-belønnede skriver og også den populære musicaludgave af fortællingen, som blev et kæmpe hit på Broadway tilbage i 00'erne.

Filmens store omdrejningspunkt er Celie Johnson, som mishandles og voldtages af sin grufulde far, Alphonso. Vi følger hende over flere år, alt imens hun kæmper for at overvinde stor modstand i USA's intolerante sydstater.

I Spielbergs "Farven lilla" blev Celie spillet af Whoopi Goldberg, mens rollen i denne ombæring spilles af filmdebutanten Fantasia Barrino. Filmens stjernespækkede rolleliste prydes derudover af navne som Colman Domingo, Corey Hawkins, Louis Gossett Jr. og Halle Bailey – sidstnævntes sangstemme kan snart nydes i Disneys nye "Den lille havfrue".

"Farven lilla" kan opleves i de danske biografer fra og med den 18. januar 2024. Traileren kan ses her:

Kommentarer

Første flotte trailer til den nye "Farven lilla" – med billeder af danske Dan Laustsen

  • 1

    Originalen var noget melodramatisk sødsuppe, med OK musik. Det her ser bare unødvendigt ud. Death to Remakes!!

    Dslacker25-05-23 23:12

  • ★★★★★0

    Nu er det ikke et decideret remake af Spielbergs film, men en filmatisering af Broadway-musicalen. Det er en stor nok ændring til, at jeg ikke har noget imod det. Derudover så er der visse ting fra bogen, som Spielberg ikke i sin tid kunne dykke ret meget ned i, som er mere acceptabelt i dag, som jeg tænker at den nye film kan portrættere.

    Kruse26-05-23 09:05

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen