Brugeranmeldelse: Hobbitten: Femhæreslaget (2014) (Extended Edition)

Repeterbuer med mere får instruktør Jackson til at fremstå endnu mere, som om han nu endegyldigt har forvandlet sig til en Stephen Sommer eller Roland Emmerich.

Den forlængede version af Peter Jacksons tredje del af Tolkiens eventyr om Honbitten får måske handlingen til at virke, som om den har et bedre flow. Flere af de tilføjede scener har da også en vis underholdningsværdi og enkelte endda måske lidt opfindsomhed, trods deres ofte kunstige udseende (hvilket jeg synes plager store dele af filmen).

Ultimativt er der bare for mange idéer, og dem er der så nu kommet flere af, der er så overdrevne og barnligt fjollede, at det tager både spænding og indlevelse ud af historien.

Repeterbuer med mere får instruktør Jackson til at fremstå endnu mere, som om han nu endegyldigt har forvandlet sig til en Stephen Sommer eller Roland Emmerich, mere end man i forvejen desværre havde fået indtrykket af.

Så selv om jeg personligt måske vil vælge den forlængede udgave, så er den hverken værre eller bedre end biografudgaven.

Brugeranmeldelser udvælges blandt brugernes anmeldelser i forummet og redigeres ikke af Moovy.

Hobbitten: Femhæreslaget (2014) (Extended Edition)

Brugeranmeldelser udvælges blandt brugernes anmeldelser i forummet og redigeres ikke af Moovy.

Kommentarer

Hobbitten: Femhæreslaget (2014) (Extended Edition)

  • ★★★0

    Højt at flyve, dybt at falde. Jackson mistede grebet om denne trilogi og begik en Lucas, selvom niveauet indrømmet er et hak bedre. Jeg har ikke set den forlængede udgave af denne og har heller ingen intentioner. Den står ikke til at redde. Sjældent har jeg ser SÅ mange millioner dollars tage sig skidt ud på film. 

    Babo12-08-18 16:55

  • ★★★★0

    Højt at flyve, dybt at falde. Jackson mistede grebet om denne trilogi og begik en Lucas, selvom niveauet indrømmet er et hak bedre. Jeg har ikke set den forlængede udgave af denne og har heller ingen intentioner. Den står ikke til at redde. Sjældent har jeg ser SÅ mange millioner dollars tage sig skidt ud på film. 

    Jeg er sikker på Lucas griner hele vejen til banken. Jeg tror egentlig også han sover sødt om natten, vel vidende at han har skabt et univers der har inspireret tusindvis af filmskabere og underholdt millioner og atter millioner af mennesker. Mon ikke han så lever med hans kunstneriske nedtur og hvad små mennesker brokker sig over;-P

    T. Nielsen12-08-18 17:01

  • ★★★0

    Jeg kan faktisk rigtig godt lide andet kapitel af Hobbitten filmene. Den genfandt lidt af magien fra Ringenes Herre og havde, på trods af lidt upassende og fjollet humor, en passende rytme og tone. Femherreslaget er dog trilogens lavpunkt, hvor meget lidt fungerer. Den må nøjes med 2 stjerner herfra =(

    David Lund12-08-18 17:05

  • ★★★0

    Jeg er sikker på han griner på vej til banken, men han sover næppe sødt da Binks for evigt vil hjemsøge ham :)

    Babo12-08-18 17:11

  • ★★★★0

    Jeg kan faktisk rigtig godt lide andet kapitel af Hobbitten filmene. Den genfandt lidt af magien fra Ringenes Herre og havde, på trods af lidt upassende og fjollet humor, en passende rytme og tone. Femherreslaget er dog trilogens lavpunkt, hvor meget lidt fungerer. Den må nøjes med 2 stjerner herfra =(

    Jeg er meget enig mht anden del, som jeg faktisk anser som en ganske habil film, set med mine mest objektive filminteressebriller. På det personlige plan må jeg erkende at jeg aldrig kommer til at kede mig hverken med Hobbitten trilogien eller SW filmene. Men sådan er vi jo heldigvis så forskellige. 

    T. Nielsen12-08-18 17:32

  • ★★★★0

    Jeg er sikker på han griner på vej til banken, men han sover næppe sødt da Binks for evigt vil hjemsøge ham :)

    Så han har opfundet noget alle husker (i Binks). Det jo de færreste forundt trods alt;) Tror så Binks fylder mere i dit univers end i filmenes egentlig:-D 

    T. Nielsen12-08-18 17:33

  • ★★★0

    Så han har opfundet noget alle husker (i Binks). Det jo de færreste forundt trods alt;) Tror så Binks fylder mere i dit univers end i filmenes egentlig:-D 

    Tror mig. Jeg (og nok også de fleste andre) forsøger at glemme, men det er svært :)

    Babo12-08-18 17:43

  • ★★★★0

    Tror mig. Jeg (og nok også de fleste andre) forsøger at glemme, men det er svært :)

    Du gør det jo heller ikke nemt at glemme noget du nævner i næsten samtlige SW tråde (og dem er der mange af!) og nu også her:-D

    T. Nielsen12-08-18 17:49

  • ★★★★0

    Dette er nok den dårligste film af Peter Jackson jeg har set. Jeg købte de to første Hobbitten-film i extended udgave, sådan som jeg havde gjort med Ringenes Herre-trilogien, men jeg fik mig bare aldrig til at gøre det med den tredje her... 

    Riqon12-08-18 17:54

  • ★★★0

    Du gør det jo heller ikke nemt at glemme noget du nævner i næsten samtlige SW tråde (og dem er der mange af!) og nu også her:-D

    Jeg er ikke psykolog, men tror det er meningen at snakke om traumatiske ting. Men jeg har nok taget skade af det :)

    Babo12-08-18 17:59

  • ★★★★0

    Jeg er ikke psykolog, men tror det er meningen at snakke om traumatiske ting. Men jeg har nok taget skade af det :)

    Haha ja det godt med dig Doktor;)

    T. Nielsen12-08-18 18:11

  • 0

    Suk :-( Minder mig om, at jeg faktisk aldrig har fået set denne.. Gik HELT død ved andet afsnit i bio..

    ..Og jeg var/er über Ringenes Herre-fanatiker! 

    (mumler tvært noget med: ...medens legen er go'..)

    Gasivodo12-08-18 22:12

  • 1

    Jeg har sjældent set noget så smukt, storslået og fantastisk som Jacksons Hobbit-trilogi - bortset fra The Lord of the Rings-trilogien, naturligvis. Og jo, extended edition-udgaven af "The Battle of the Five Armies" ER bedre end biografudgaven, akkurat ligesom den forlængede udgave af "The Desolation of Smaug" var det. Og det af den simple årsag, at de nye eller genindsatte scener er blandt trilogiens allerstærkeste på såvel det følelsesmæssige som det dramatiske plan.

    Tonen og stilen og (film)magien fra The Lord of the Rings-filmene er fuldstændig intakt gennem alle tre Hobbit-film. De lidt mere løsslupne, muntre elementer, der gives plads til, var ikke bare forventelige, men er også yderst passende og velanbragte, med tanke på Gimlis frygtløse, fandenivoldske karakter (i The Lord of the Rings), som jo her skal ganges med 13 ... med alt hvad deraf følger. :-D

    Og havde det så været fordi de komiske indslag (der fylder mindre og mindre jo længere vi kommer frem i fortællingen) havde berøvet os de mere stilfældige, eftertænksomme og/eller melankolske og tragiske scener, havde jeg måske kunnet forstå visse personers kritik af "fjollet humor". Men sådanne scener er der et helt væld af.

    Nej, den her trilogi er eminent, ja, mesterlig - og ikke "på trods af", men PÅ GRUND AF.

    6/6

    BN den nysgerrige13-08-18 18:23

  • ★★★2

    Jeg kan se på det hele, at jeg ikke behøver at se 2 og 3 i trilogien :) - Den første Hobbitten var virkelig spild af tid... 

    Guldager14-08-18 08:26

  • ★★★★0

    Jeg har sjældent set noget så smukt, storslået og fantastisk [...]

    6/6

    Jeg kan se på det hele, at jeg ikke behøver at se 2 og 3 i trilogien :) 

    Riqon14-08-18 09:03

  • ★★★★0

    Ja heldigvis ser vi skønhed forskellige steder. Derfor var der også en der gad gifte sig med mig;)

    T. Nielsen14-08-18 09:28

  • ★★★★0

    Jeg har et fanedit af filmene liggende, som jeg overvejer at give et kig ved lejlighed. Dog er det over 4 timer langt, så det kræver lidt tilløb.

    Der skulle sådan noget som kærlighedshistorien mellem dværg og elver bl.a. være klippet ud og en stor del af slaget i præcis denne film.

    Bruno14-08-18 10:06

  • ★★★0

    Riqon: Vi kan ikke altid kontrollere, hvad der sker med os :)

    Babo14-08-18 10:12

  • ★★★0

    Jeg har et fanedit af filmene liggende, som jeg overvejer at give et kig ved lejlighed. Dog er det over 4 timer langt, så det kræver lidt tilløb.

    Der skulle sådan noget som kærlighedshistorien mellem dværg og elver bl.a. være klippet ud og en stor del af slaget i præcis denne film.

    Når du får den set, må du meget gerne skrive lidt om den. De film kunne sagtens tåle en kærlig omklipning i mine øjne.

    David Lund14-08-18 10:44

  • ★★★★0

    Når jeg læser min anmeldelse, så synes jeg egentlig ikke den giver mening nok, uden hvis man læser den som et tillæg til hvad jeg skrev om bio versionen. 

    T. Nielsen14-08-18 11:11

  • 0

    Ja heldigvis ser vi skønhed forskellige steder. Derfor var der også en der gad gifte sig med mig;)

    Nemlig. ;-) Vi tiltales af forskellige ting. Det er vore egne følelser (ikke mindst på det ubevidste, intuitive plan), der i mødet med enten en film, et stykke musik eller en person stimuleres af OG filtrerer de indtryk og den oplevelse man får. Og det er ikke mindst nede i detaljerne og nuancerne, man skal finde årsagerne til, at to personer, der ellers har samme mening om (eksempelvis) en filmtrilogi som LOTR, ikke er enige om kvaliteten af Hobbit-trilogien.

    Det er i øvrigt en rigtig god vending: 'Vi ser skønhed forskellige steder.' Fordi den er sand.

    BN den nysgerrige16-08-18 20:01

  • ★★★0

    Jeg ser faktisk lige bid af filmen på Zulu. Hvis der overhovedet er en film, der i mine øjne skriger til himlen på en genindspilning allerede nu, så er det denne :) Jeg ved ikke hvad der ser grimmere ud. Filmen eller Mopper fra familien fra bryggen. Hvad i himlens navn har de dog gjort i den digitale proces med ansigterne eller rettere skin tones? Legolas ligner en barbiedukke. De virker alle stort set livløse zombier uden noget som helst tekstur. 

    Babo16-08-18 21:39

  • ★★★0

    Damn den var ringe. Hvad fanden tænkte PJ på, da han lavede det lort?

    2/10 er meget rammende.

    Bruce17-08-18 15:09

  • 0

    Damn den var ringe. Hvad fanden tænkte PJ på, da han lavede det lort?

    2/10 er meget rammende.

    Hvad PJ tænkte på? Måske at det, der er "lort" i den enes øjne og ører, er LAGKAGE i den andens. ;-)

    Nogle kan ikke holde ud at høre på Elvis og Frank Sinatra, men elsker Bob Dylan og Willie Nelson. (Jeg selv er kæmpe-fan af de to først og kan ikke lide de to sidste.)

    Nogle elsker Kubrick's 2001 (såsom dig og mig); andre finder den frygtelig kedelig og overvurderet.

    You can't please 'em all. 

    BN den nysgerrige 1-09-18 08:03

  • ★★★0

    Gaga

    Babo 1-09-18 08:57

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen