"1917" var weekendens største film i Kinas biografer

Sam Mendes' Oscar-belønnede krigsfilm lokker stadig folk ind i biografmørket.

På grund af coronavirussen var Kinas biografer lukkede i adskillige måneder, og først for tre uger siden åbnede de dørene igen. Tilskuere valfartede dog ikke ligefrem til de åbne biografer, men nu er landets biografindustri så småt ved at komme op i gear igen – bl.a. med hjælp fra flere internationale filmhits.

Et af dem er Sam Mendes' kritikerroste krigsfilm, "1917", som tidligere i år vandt tre Oscar-priser, og som i tirsdags omsider udkom i Kina.

Ifølge The Hollywood Reporter er filmen blevet skamrost af Kinas kritikere, og mange af dem understregede, at filmen netop bør ses i biografen. Filmen indtjente 5,2 mio. dollars (cirka 33 mio. kroner) i den forgangne weekend og snuppede således førstepladsen ved de kinesiske biografers billetluger.

Christopher Nolans "Interstellar" er blevet genudgivet i Kina og klarer sig også ganske godt derovre – den indtjente 4,2 mio. dollars over weekenden og har til dato indtjent 119,5 mio. dollars i Kina.

Til gengæld skuffede "Le Mans '66" i Kina. Den indtjente blot 1,1 mio. dollars og snuppede således femtepladsen ved billetlugerne.

I næste weekend udkommer actionfilmen "Bad Boys for Life" og den første Harry Potter-film i de kinesiske biografer.

Herunder kan du i øvrigt se Moovy TV's interview med holdet bag "1917":

Kommentarer

"1917" var weekendens største film i Kinas biografer

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen