Den vragede danske zombiefilm "Sorgenfri" får pæne anmeldelser

Den første danske zombiefilm med et stort budget på næsten 13 mio. kroner, "Sorgenfri", får ikke for alvor lov til at vise sit værd i de danske biografer, hvor den vil kunne ses i blot fire sale rundt om i landet og efter planen bliver taget af plakaten allerede om 14 dage.

Selskabet bag kan dog ikke klandre dårlige anmeldelser for den stærkt begrænsede biografdistribution. Politikens anmelder Joakim Grundahl kalder filmen for den bedste danske gyserfilm siden Ole Bornedals "Nattevagten" og giver den 5 stjerner. "Nattevagten", der har mere end 20 år på bagen, endte med at sælge over 450.000 billetter.

Også anmelderveteranerne fra Berlingske Tidende, Jacob Wendt Jensen, og Ekstra Bladet, Henrik Queitsch, synes ganske godt om filmen, som de begge giver 4 stjerner. Det samme gør i øvrigt Moovys egen Benjamin Henriksen i sin anmeldelse, hvor han bl.a. skriver, at det "at se noget så velkendt som en dansk villavej blive udsat for zombie-invasion skaber en helt igennem fængslende uhygge," og at filmen "fortjener langt mere opmærksomhed, end den har fået."

Jyllands-Postens Katrine Sommer Boysen lander på middelkarakteren 3, mens B.T. er den eneste af de store aviser, der kaster 2 stjerner efter filmen.

Efter planen vil "Sorgenfri" allerede om to uger kunne lejes på Blockbuster.dk. Sune Lind Thomsen fra filmdistributøren SF Film fortæller dog til Politiken, at det ikke har været meningen fra begyndelsen, men at det først blev besluttet, da de så, hvor "rendyrket en splatterfilm den er. Det var svært på forhånd at vide, om den ville være mere drama-agtig og dermed appellere til flere."

Kommentarer

Den vragede danske zombiefilm "Sorgenfri" får pæne anmeldelser

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen