"Fast & Furious 10" mister sin instruktør – en uge efter optagelserne begyndte

"Kreative uoverensstemmelser" har fået Justin Lin til at trække håndbremsen.

Det er ikke just sjældent, at instruktører vælger at forlade store Hollywood-projekter – men det er dog sjældent, at en filmmager stiger ud af bilen, mens projektet allerede har foden på speederen.

Men det er lige nøjagtig, hvad Justin Lin ("Star Trek Beyond") har valgt at gøre. Lin, som instruerede hhv. 3., 4., 5. og 6. kapitel af "Fast & Furious"-sagaen, før han vendte tilbage og lavede sidste års "Fast & Furious 9", har trådt på bremsen og forladt instruktørstolen på seriens 10. kapitel – "Fast X" – vel at mærke adskillige dage efter, at optagelserne gik i gang.

På "Fast & Furious"-franchisens officielle Twitter-profil skriver Lin selv:

"Med opbakning fra [filmselskabet] Universal har jeg valgt at træffe den svære beslutning at droppe at instruere 'Fast X', men jeg vil fortsat arbejde som producer på filmen.

"På tværs af ti år og fem film har vi arbejdet med de bedste skuespillere, lavet de bedste stunts og skudt de bedste biljagter. Og som barn af asiatiske immigranter er jeg stolt over at have været med til at opbygge filmhistoriens mest mangfoldige franchise.

"Jeg vil altid være taknemmelig for det fantastiske skuespillerhold, filmholdet og filmselskabet, som har støttet mig og lukket mig ind i 'Fast'-familien."

Det er ellers sølle fire dage siden, at filmens store stjerne/producer, Vin Diesel, uploadede en video på de sociale medier, hvori Diesel og Lin markerede afrundingen af den kommende films første optageuge, og hvori Lin endda også konstaterede, at "Fast X" bliver franchisens bedste film.

Se også: Interview: Danske Thue Ersted Rasmussen kører med klatten (og stjernerne) i "Fast & Furious 9"

Eftersom Lin stadig arbejder på "Fast X" som producer, lader det altså til, at Universal og instruktøren ikke har raget uklar med hinanden. Men flere kilder fortæller Deadline, at bruddet skyldes ukendte "kreative uoverensstemmelser" – den evigt forudsigelige forklaring på en instruktørs exit i Hollywood.

Deadline rapporterer også, at Universal allerede er i dialog med flere potentielle arvtagere til Lins plads bag kameraet. En del af filmholdet vil fortsat skyde en række stunts, dækbilleder og actionsekvenser, mens resten af holdet tager en uventet pause.

"Fast X" har allerede en fastsat premieredato i maj 2023, men det er ikke usandsynligt, at den dato nu bliver rykket. Lin skulle også have instrueret "Fast & Furious 11", der p.t. er udset til at afrunde den actionfyldte og succesfulde filmsaga, der blev kickstartet tilbage i 2001 med den oprindelige "The Fast and the Furious".

Moovy TV interviewede sidste år den danske skuespiller Thue Ersted Rasmussen, som bl.a. diskuterede sit samarbejde med Lin i "Fast & Furious 9", og herunder kan I se Moovy TV's interview med Lin op til premieren på instruktørens sci-fi-hit, "Star Trek Beyond":

Kommentarer

"Fast & Furious 10" mister sin instruktør – en uge efter optagelserne begyndte

 • ★★★★★0

  Daaaaamn, han ser heller ikke helt tilpas ud i den der Insta-video. Trist!

  The Insider27-04-22 12:41

 • ★★★★★0

  Jeg tror ærligt talt, at Vin Diesel er er mareridt at arbejde sammen med. Især når han har den store kontrol, som han har i denne franchise. Uanset hvem de hiver ind til instruktørstolen, så tror jeg ikke det bliver vellykket.

  Kruse27-04-22 13:26

 • 0

  Daaaaamn, han ser heller ikke helt tilpas ud i den der Insta-video. Trist!

  Jeg vil ikke dømme situationen for hurtigt da jeg ikke kender til det ud og ind, men jeg er enig i at Lin ikke ligefrem ser glad ud i den video.

  Ericmase27-04-22 13:46

 • ★★★★★0

  Jeg vil ikke dømme situationen for hurtigt da jeg ikke kender til det ud og ind, men jeg er enig i at Lin ikke ligefrem ser glad ud i den video.

  Jeg har jo faktisk siddet over for manden og oplevet ham reelt glad på klos hold :-D Men altså... man kan vel også kun være lykkelig, når man har arbejdet på "Star Trek" <3

  The Insider27-04-22 13:53

 • 0

  Eller også kunne han ikke finde på noget tåbeligere end forrige film. For det er da en retning, de har har taget :( 

  Ronni Pedersen27-04-22 14:26

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen