Guillermo del Toro og "Sandman"-skaberen Neil Gaiman udtænkte en "Doctor Strange"-film for 15 år siden

Men Marvel var ikke interesserede i d'herrers idéer og lavede først en "Doctor Strange"-film knap ti år senere i 2016.

Filmhistorien er spækket med spændende potentielle filmprojekter, der aldrig blev til noget – flere af dem har endda Guillermo del Toro ("The Shape of Water", "Nightmare Alley") som idémand.

Den mexicanske filmmager skulle eksempelvis have instrueret "Hobbitten"-filmatiseringen, før han overdrog instruktørstolen til Peter Jackson, og del Toros store passionsprojekt – en filmatisering af H.P. Lovecrafts "At the Mountains of Madness" – er tilsyneladende dødt og begravet.

Og nu kan vi altså føje endnu et urealiseret filmprojekt til listen over del Toros luftkasteller: en film om Marvel-helten Doctor Strange.

Læs også: På trods af kreative uenigheder vil "Doctor Strange"-instruktør gerne arbejde med Marvel igen

I et interview med podcast-værten Josh Horowitz (Happy, Sad, Confused) afslørede den legendariske tegneserieforfatter Neil Gaiman, at han og del Toro sammen havde arbejdet på et manuskript til en "Doctor Strange"-film tilbage i 2007.

"Tilbage i 2007 havde jeg samtaler med [Marvel-chefen] Kevin Feige om Doctor Strange. Så talte jeg med Guillermo del Toro, og Guillermo og jeg diskuterede forskellige idéer.

"Så fortalte jeg Kevin, at jeg gerne ville lave en Doctor Strange-film sammen med Guillermo, men de svarede: 'Vi vil gerne fokusere på vores kernefigurer lige nu. Doctor Strange er langt ude i fremtiden, der går vi ikke hen endnu.'"

Gaiman og del Toros "Doctor Strange"-film ville i øvrigt hovedsageligt have udspillet sig i 1920'erne...

Se også: Den berømte trædukke vækkes til live i ny trailer til Guillermo del Toros "Pinocchio"

"Vi ville gerne have vist," fortæller Gaiman, "hvordan Strange bliver til en alkoholisk, affejet læge, og det skulle ske i 1920'erne. Idéen var, at han oplevede alt dét, og så blev han trænet til at blive verdens bedste troldmand i start-30'erne/slut-20'erne, og han har boet i Greenwich Village i 90 år, uden nogen har bemærket ham. Vi kunne godt lide tanken om Strange som en mand ude af trit med tiden."

Men som bekendt valgte Marvel ikke at sige ja til Gaiman og del Toros "Doctor Strange"-manus, og i stedet hyrede de "Sinister"-instruktøren Scott Derrickson til at lave "Doctor Strange" i 2016, før Sam Raimi tidligere i år diskede op med fortsættelsen, "Doctor Strange in the Multiverse of Madness". I kan i øvrigt læse Moovys interview med Raimi her.

Både del Toro og Gaiman har selvfølgelig lavet en masse andre spændende projekter siden 2007 – Gaimans enormt populære "Sandman"-tegneserie er netop blevet omdannet til en Netflix-serie.

Og herunder kan I se Moovy TV's interview med Guillermo del Toro om hans seneste film, "Nightmare Alley", som havde den danske mesterfotograf Dan Laustsen bag kameraet:

Kommentarer

Guillermo del Toro og "Sandman"-skaberen Neil Gaiman udtænkte en "Doctor Strange"-film for 15 år siden

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen