Kevin Spacey mister hovedrollen i endnu et projekt efter overgrebsanklager

Den skandaleombruste Oscar-vinder skulle have spillet hovedrollen i et storslået, historisk drama om Genghis Khan.

Det er efterhånden fem år siden, at en syndflod af anklager om seksuelle overgreb mod Kevin Spacey resulterede i, at han blev fyret fra tv-serien "House of Cards" og Ridley Scott-thrilleren "All the Money in the World" og dernæst røg helt ned i kælderen i Hollywoods hierarki.

Siden da har den snart 63-årige Spacey forsigtigt forsøgt at få karrieren op i gear igen – han kan snart opleves i det italienske drama "L'uomo che disegnò Dio" (på dansk: Manden, der tegnede gud), og han medvirkede i det kroatiske doku-drama "Bilo jednom u Hrvatskoj", som fik en mildest talt lunken modtagelse.

Og under årets Cannes-filmfestival troppede Spacey op i Frankrig for at mødes personligt med potentielle investorer og overtale dem til at poste penge i flere kommende projekter med Spacey i hovedrollen – herunder det historiske actiondrama "1242: Gateway to the West".

Læs også: Kevin Spacey skal betale 200 mio. kroner i erstatning til selskabet bag "House of Cards"

Men midt under Cannes-festivalen blev Spacey pludselig tiltalt for fire voldtægter i England af den britiske anklagemyndighed, som havde brugt et helt år på at gennemtrawle og analysere anklagerne.

I første ombæring valgte projekternes producenter at fortsætte samarbejdet med Spacey og se, hvordan sagen ville udvikle sig. Men nu rapporterer Variety altså, at Spacey er blevet fyret fra netop "1242: Gateway to the West" – netop på grund af de seneste overgrebsanklager.

Det ungarske drama har bl.a. Eric Roberts ("The Expendables"), Michael Ironside ("Total Recall"), Christopher Lambert ("Highlander") og sågar danske Thomas Raft ("Rejseholdet") på plakaten. Og filmen udfolder sig netop i Ungarn i år 1242, hvor en af Genghis Khans hære forsøger at invadere Europa, men bliver bremset af en præst på et kloster med blot én kanon.

Spacey skulle netop have spillet præsten, men filmholdet har nu blot tre måneder til at finde en afløser til rollen, eftersom optagelserne påbegyndes den 17. oktober.

Kommentarer

Kevin Spacey mister hovedrollen i endnu et projekt efter overgrebsanklager

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen