Oscar-nomineret dansker får debut som spillefilminstruktør

Den danske instruktør Aske Bang, der netop nu er i Hollywood med sin Oscar-nominerede kortfilm "Silent Nights", får senere i år også debut som spillefilmsinstruktør.

Aske Bangs og Ib Kastrups idé om en filmatisering af Kristian Bang Foss' roman "Døden kører Audi" bliver nemlig realiseret som dansk biograffilm – foreløbig med opbakning fra Zentropa, Nordisk Film Distribution og TV 2.

"Døden kører Audi" er skrevet af Kristian Bang Foss og fortæller historien om Asger, som grundet utallige fejltagelser i livet må tage et job som handicaphjælper, og Waldemar, der må affinde sig med Asger. Vi møder første gang de to i en forstad til København, men der går ikke lang tid, før vi følger deres begivenhedsrige rejse ned gennem Europa.

Stort potentiale

TV 2 valgte allerede inden Oscar-nomineringen at give tilsagn om at støtte filmprojektet i form af manuskriptstøtte, fordi tv-stationen efter Aske Bangs afgangsfilm så et stort potentiale i ham.

TV 2s fiktionschef, Katrine Vogelsang, siger i en pressemeddelelse: "I en tid, hvor store danske filmtalenter er i udlandet, er det utroligt vigtigt at holde fast i de nye og åbenlyse talenter og give dem mulighed for at udvikle sig. Aske Bang har både talent og potentiale, og 'Døden kører Audi' er et fantastisk projekt, som vi er meget glade for at være en del af."

Hun opfordrer danske film- og fiktionsentusiaster til at se Aske Bangs Oscar-nominerede "Silent Nights", der sendes på TV 2 søndag kl. 23.15 i forbindelse med optakten til nattens Oscar-uddeling på kanalen.

Kommentarer

Oscar-nomineret dansker får debut som spillefilminstruktør

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen