"Searching for Sugar Man"-sangeren Sixto Rodriguez er død, 81 år gammel

Rodriguez var omdrejningspunktet i en af de mest hjertevarme og succesfulde dokumentarer i nyere tid.

Den legendariske sangskriver Sixto Diaz Rodriguez, der som musiker blot gik under sit efternavn, er gået bort i en alder af 81 år. Nyheden blev først delt af Rodriguez' officielle hjemmeside.

Rodriguez' livshistorie er indsvøbt i utrolige myter og vilde comebacks, som blev skildret i den både BAFTA- og Oscar-belønnede dokumentar "Searching for Sugar Man", der indtjente godt 60 mio. kroner på verdensplan – enormt imponerende tal for en dokumentar.

Rodriguez voksede op i Detroit og indspillede de melodiske, sjælfulde folkemusik-albummer "Cold Fact" og "Coming From Reality" i hhv. 1970 og 1971.

Begge plader var kommercielle flops (der blev angiveligt kun solgt seks eksemplarer af "Cold Fact" i USA), og da hans musikkarriere ikke fik luft under vingerne, valgte Rodriguez at lægge guitaren på hylden og i stedet at renovere huse i Detroit.

Men uden at Rodriguez vidste det, var flere af hans sange blev enormt populære i adskillige afrikanske nationer – bl.a. i Sydafrika, hvor "Cold Fact" blev en vaskeægte sensation i de tidlige-70'ere, idet Rodriguez' stærke musik og sangtekster blev et samlingspunkt for landets undertrykte borgere under apartheid.

Fordi Rodriguez var gået mere eller mindre under jorden, da hans musikkarriere stejlede, begyndte der at cirkulere vilde rygter om mandens skæbne i Sydafrika – bl.a. at han havde begået selvmord ved at sætte ild til sig selv på scenen under en koncert.

Dokumentaren genoplivede Rodriguez' musikkarriere, og han tog derefter på adskillige turneer og performede bl.a. i Danmark.

Rodriguez efterlader sig sine tre døtre: Eva, Sandra og Regan. Traileren til "Searching for Sugar Man" kan ses her:

Kommentarer

"Searching for Sugar Man"-sangeren Sixto Rodriguez er død, 81 år gammel

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen