Sofia Coppola var tæt på at filmatisere "Den lille havfrue"

Instruktøren bag "Lost in Translation" og "The Virgin Suicides" havde en anderledes sørgmodig og seriøs filmatisering af Andersens eventyr i tankerne.

Både i biograferne og på Disney+ er Disneys "Den lille havfrue"-remake blevet et stort hit. Den kulørte og tempofyldte familiefilm er gennemsyret af humor, talende dyr og melodiske sange – nøjagtig ligesom John Musker og Ron Clements' animationsfilm fra 1989, som den nye film er baseret på.

Men for knap 10 år siden havde Sofia Coppola en markant anderledes "Den lille havfrue"-film på tegnebrættet. En filmatisering, der i højere grad lænede sig op ad H.C. Andersens oprindelige og mere melankolske eventyr. Det afslører filmmageren i et interview med Rolling Stone.

Coppola – som Moovy Podcast lavede to afsnit om tidligere i år (her og her) – er da også kendt for at lave bittersøde dramaer som "Lost in Translation", "The Virgin Suicides" samt hendes kommende film om Priscilla Presley:

Se også: "Priscilla": Ny trailer til Sofia Coppolas prisbelønnede film om Elvis og Priscilla Presley

Coppola fortæller Rolling Stone, at hun havde arbejdet på sin "Den lille havfrue"-film længe – men at det var vel at mærke ikke i samarbejde med Disney, men i stedet filmselskabet Universal.

Og selvom Coppola var tændt på projektet, så krakelerede hendes entusiasme under et møde med en af Universals chefer, som spurgte filmmageren:

"Hvordan vil din film tiltale de 35-årige mænd blandt publikum?" Og dén bemærkning gjorde Coppola mundlam og overbeviste hende samtidigt om, at hun ikke var på bølgelængde med kollegaerne. Derfor trak hun stikket på sit unikke undervandseventyr. Og det var i øvrigt ikke første gang, at Coppola løb hovedet mod en mur:

"Det sker tit, fordi typisk er det heteroseksuelle mænd, der finansierer projekter. Så vi har ikke det samme udgangspunkt, men jeg prøver at forklare dem: 'Folkens, det er ikke alle, der er glade for det samme som jer.' Og jeg vil bare gerne lave ting, der appellerer til mig selv og udtrykke det."

Moovy TV sludrede tidligere i år med filmmagerne bag (og flere af skuespillerne i) den live-action "Den lille havfrue"-film, som endte i biograferne:

Kommentarer

Sofia Coppola var tæt på at filmatisere "Den lille havfrue"

  • 0

    Som 33 årig mand for 10 år siden ville jeg have elsket at se denne filmatisering.

    Johnny4231-10-23 19:00

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen