Steven Spielberg fortryder, at han ændrede "E.T." digitalt for 21 år siden

Den legendariske filmmager skal ikke nyde noget af at pille ved fortidens meritter igen.

Hvis man har gået og håbet på – eller måske nærmere frygtet – at hajen i "Dødens gab" ville få en digital overhaling for at fremstå mere naturtro, end den gjorde i 1975, kan man godt tro om igen: Steven Spielberg har nemlig fortrudt, at han digitalt ændrede nogle scener i én af sine andre ældre film, "E.T.", i forbindelse med sci-fi-klassikerens 20-års jubilæum i 2002.

Dengang sørgede Spielberg for at fjerne FBI-folkenes våben med de noget mere fredelige walkie-talkies, og samtidigt blev rumvæsnet E.T. gjort digital i nogle få skud.

Instruktøren erkender nu i et interview i forbindelse med Time 100 Summit, at han aldrig skulle have pillet ved "E.T.":

"Det var en fejltagelse. Det skulle jeg aldrig have gjort. 'E.T.' er et produkt af sin æra. Jeg skulle aldrig have pillet ved mit bagkatalog, og jeg vil ikke anbefale nogen at gøre det. Alle vores film er en slags vejviser for, hvor vi var, da vi lavede dem, hvordan verden så ud, og hvad verden modtog, da vi fik disse historier ud. Så jeg fortryder virkelig, at den er derude."

Dermed kan Spielberg-puritanere ånde lettet op: Ønskeøen i "Hook" fra 1992 vedbliver at ligne kulisser, og hverken "Indiana Jones"-filmene eller "Jurassic Park" opdateres, men får lov til at stå præcis som de blev skabt i 1980'erne og 1990'erne. 

Blu-ray- og 4K UHD-udgivelserne af "E.T." byder da også kun på den oprindelige biografversion af Spielbergs mesterværk.

Og apropos Indiana Jones: Den femte film i den ikoniske eventyr-saga som Steven Spielberg og vennen George Lucas kickstartede i 1981, er lige på trapperne. "Indiana Jones and the Dial of Destiny" udkommer i de danske biografer den 29. juni, og ifølge Spielberg kan vi godt begynde at glæde os...

Kommentarer

Steven Spielberg fortryder, at han ændrede "E.T." digitalt for 21 år siden

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen