"Suspiria"-instruktør vil fortolke Bob Dylan

Luca Guadagninos næste projekt bliver en filmfortolkning af albummet "Blood on the Tracks".

Den længe ventede genindspilning af horrorklassikeren "Suspiria" har endnu ikke fået premiere, men filmens instruktør, Luca Guadagnino, er allerede begyndt at åbne op for sit næste projekt. Han skal instruere en film baseret på Bob Dylans mesterværk fra 1975: "Blood on the Tracks".

Guadagnino skulle efter sigende være blevet prikket på skulderen af den producer, som ejer filmrettighederne til Dylans album, hvor han til gengæld for at takke ja havde et ufravigeligt krav: at manuskriptet skulle skrives af Richard LaGravenese ("Fisher King"). Det 188 sider lange manuskript ligger nu klar og fortæller en historie, der trækker på mange af albummets tematikker. Selve handlingen vil udspille sig i 1970'erne.

selvbiografisk hovedværk

"Blood on the Tracks" er Bob Dylans delvist selvbiografiske værk, som blev skrevet og indspillet, mens Dylans ægteskab gennem ti år var godt i gang med at gå i opløsning. Selvom Dylan benægter, at sangene skulle omhandle ham selv, bliver de af mange tolket som netop at tage udgangspunkt i sangerens liv og ægteskab i den periode.

Selv Bob Dylans egen søn, Jakob Dylan, har beskrevet albummet som "en samtale mellem mine forældre". Albummet bliver af mange kritikere betragtet som et af Dylans absolutte hovedværker, og nyheden om filmatiseringen kommer netop i kølvandet på, at Dylan selv har offentliggjort en kommende genudgivelse af selvsamme album.

guadagninos musikalske puls

Luca Guadagninos kommende "Suspiria" har også haft sin finger på den musikalske puls. Her har Thom Yorke fra Radiohead stået for filmens soundtrack, hvilket allerede er blevet mødt med en hel del positiv omtale.

"Suspiria" får dansk biografpremiere 15. november, og Bob Dylans genudgivelse af "Blood on the Tracks" – som får titlen "More Blood, More Tracks" – lander i handlen 2. november.

Kommentarer

"Suspiria"-instruktør vil fortolke Bob Dylan

  • ★★1

    Spændende projekt, og “Blood on the Tracks” kæmper med “Blonde on Blonde” og “Subterranean Homesick Blues” om at være mine egne Dylan-favoritter...

    Thomas Fenger23-10-18 17:33

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen