Podcast: Fem til fredag #19 - De fem bedste (gyser)film, du aldrig har hørt om! (Del IV)

Efter en tur i Paradis vender Moovy Podcast snuden mod helvede, for nu står den på anbefalinger – gyseranbefalinger!

Værterne Mikkel Abel og Joachim Jelle sætter i denne uge anmeldelserne på pause, eftersom vi nu er gået ind i oktober – og det betyder et fokus på gysergenren. Sammen har de to værter fundet fem gyserfilm frem, du formentlig aldrig har hørt om.

Kollektivt besluttede de sig for at tage "Baby Blood" med – en vanvittig og vanvittigt blodig skrækfilm, der kan ses som et tidligt bidrag til bølgen af grænsesøgende film fra Frankrig kaldt New French Extremity. En kvinde bliver gravid af en ukendt organisme, og den tvinger hende til at begå mord. Høj kunst!

Dernæst drog Joachim til England for at fremmane et vaskeægte stemningsgys fra en nyligt restaureret film med Edward Woodward ("The Wicker Man"). I "The Appointment" byder Lindsey C. Vickers på David Lynch-agtig usikkerhed og ubehag, når en far vælger arbejde frem for sin datter.

HØR OGSÅ: MOOVY & ØST FOR PARADIS PRÆSENTERER: DETTE SKAL DU SE I OKTOBER! (M. RIKKE JOHNSEN)

Mikkel bliver i England i 80’erne, for med sidsteårs "Censor" tager han dig virkelig med ind i den snaskede periode i gysergenren. Hovedpersonen Enid ser de berygtede Video Nasties (særligt grafiske film, der blev banlyst i England), og som censor er hun med til at bestemme, hvad der må blive, og hvad der skal klippes. En dag ser hun et bånd, der opildner et barndomstraume – og en konspiration begynder.

"Blue Monkey" er en film, der på en god dag kunne have været et bånd, Enid ville censurere grundet dens grafiske indhold. I rigtig 80’er creature feature-stil er der skruet op effekter, blod og groteskhed, når et mærkeligt insektbid skaber en dominoeffekt af kaos på et lille hospital. Et monster river hovedet af en person – det skal ses!

Slutteligt skruer Mikkel lidt ned for det makabre med en af de mere direkte uhyggelige film på listen. "Session 9" ser en flok rengøringsfolk forsøge at holde bevidstheden i bero, når de rengør asbest på en forladt sindssygeanstalt.

Må jeres oktober blive maksimalt uhyggelig!

Vi lyttes ved.

Moovy Podcast kan høres, hvor du normalt lytter til dine podcasts, såsom iTunes, Podimo, Spotify, Anchor, Castbox, Pocket Casts m.m.

Hvis du bruger en anden afspiller, kan du abonnere via vores RSS-link.

Kommentarer

Fem til fredag #19 - De fem bedste (gyser)film, du aldrig har hørt om! (Del IV)

  • 2

    Dejligt. Så er der lidt underholdning til bilturen :-)

    TheRealLukeSkywalker14-10-22 18:43

  • 1

    Dejligt. Så er der lidt underholdning til bilturen :-)

    Fedt! Håber, anbefalinger finder vej til skærmen ;-) 

    Joachim Jelle17-10-22 16:53

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen