Brugeranmeldelse: 2010: Den anden rumrejse (1984)

En helt anderledes science fiction-film end forgængeren.

Efterfølgeren til Stanley Kubricks mesterværk "2001: A Space Odyssey" er ingenlunde så dyb, sær eller kunstnerisk ambitiøs som sin forgænger. Det fik da også en del til at svine den til ved premieren.

Det mener jeg nu ikke er nødvendigt, for den er egentlig en ganske vellavet og sine steder gennemført science fiction-film med flotte effekter, solid spænding og udmærket skuespil. Den er konventionel i sin opbygning og som skrevet uden samme artistiske højder som sin forgænger, hvad den heller ikke forsøger at leve op til. Men derfor er instruktør Peter Hyams film også en helt anderledes science fiction-film end forgængeren.

Af den grund er den også mere en efterfølger af navn, selv om den selvfølgelig tager tråden op efter første film, hvor en ekspedition sendes ud for at undersøge, hvad der gik galt på første tur til Jupiter. Historien præsenteres måske en anelse for langtrukkent til min smag, men er absolut ikke uden kvaliteter, hvis man da et øjeblik kan glemme forgængeren.

I øvrigt sjovt at se, at Kubricks sterile design i første film gør, at den i dag flere steder virker noget mindre dateret i udseende end Peter Hyams tidstypiske, men noget nyere film.

Filmen er også på flere måder blevet indhentet af tiden. For eksempel vidste man dengang i '84 ikke, at det Sovjetiske imperium ikke længere ville eksistere, og at et samarbejde på rumfartssiden mellem Rusland og USA slet ikke er så usædvanligt endda. Her raser den kolde krig på fuld drøn og truer verden med atomkrig, og heri ligger noget af filmens budskab også (som dog stadig desværre er aktuelt).

2010: Den anden rumrejse (1984)

Brugeranmeldelser udvælges blandt brugernes anmeldelser i forummet og redigeres ikke af Moovy.

Kommentarer

2010: Den anden rumrejse (1984)

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen