Brugeranmeldelse: Maniac (1980)

Formidabelt splatter-arbejde.

Usædvanligt portræt af en seriemorder, der lægger sig tæt op ad virkeligheden. På den måde føles den mere chokerende end nogen anden slasher, men Joe Spinell i hovedrollen sælger den dæleme også godt.

Mage til en galning skal man lede længe efter. Formidabelt splatter-arbejde, særligt med tanke på, at det var en low-budget film. Det bærer den slet ikke præg af at være.

Og så har filmen faktisk lidt suspense at byde på. Afgjort ikke for sarte sjæle.

Maniac (1980)

Brugeranmeldelser udvælges blandt brugernes anmeldelser i forummet og redigeres ikke af Moovy.

Kommentarer

Maniac (1980)

  • ★★★★★1

    What, splatter? Er det ikke en PG13??? Jeg er chokeret:-D

    T. Nielsen14-07-19 11:07

  • ★★★★0

    Det er godt nok længe siden jeg har hørt ordet "splatter". 

    Riqon14-07-19 11:23

  • 0

    Det er godt nok længe siden jeg har hørt ordet "splatter". 

    splatter, splatter, splatter!

    Essal14-07-19 11:42

  • ★★★0

    Splatter i Evil Dead sammenhæng er det ikke. Tror bare jeg vil rette det til effektarbejde eller er der bedre udtryk for når en syg stodder skalperer kvinder? :)

    Babo14-07-19 11:44

  • ★★★0

    Jeg synes den er ret splatter - og en virkelig god og foruroligende film! Joe Spinell er på én gang ynkelig, klam og uhyggelig.

    Har du set den nye version med Elija Wood, Babo?

    Rasmus Drews14-07-19 12:16

  • ★★★★0

    Jeg synes den er ret splatter - og en virkelig god og foruroligende film! Joe Spinell er på én gang ynkelig, klam og uhyggelig.

    Filmen er nice, men præcis dét, gør at det er lidt svært at sluge, at han lige kan pulle modeller uden de store problemer.

    Bruno14-07-19 12:30

  • ★★★0

    Jeg synes den er ret splatter - og en virkelig god og foruroligende film! Joe Spinell er på én gang ynkelig, klam og uhyggelig.

    Har du set den nye version med Elija Wood, Babo?

    Ingen tvivl om den holdes oppe af en formidabel Spinell. 

    Mener ikke jeg har set den. Noget ved?

    Babo14-07-19 12:32

  • ★★0

    Det er godt nok længe siden jeg har hørt ordet "splatter". 

    Åh ja, kan huske, dengang det i en kort periode var et modeord, og et af de emner som medierne elskede at debatere og være forargede over. Der dukkede artikler om splatterfilm op snart sagt overalt med fantastiske titler som "Splatter der batter!" o.l. :)


    Der var også Splatterdrenge, en ultrakort doku med interviews med nogle af den danske fanzine-scenes mest kendte navne dengang, der blev sendt på DR. 

    thomsen14-07-19 12:44

  • ★★0

    Genindspilningen med Elijah Wood er overraskende god, efter min mening. Bl.a. fordi man stilmæssigt har valgt at gå radikalt anderledes til værks, så den får sin helt egen identitet. 

    thomsen14-07-19 12:42

  • ★★★★0

    Genindspilningen med Elijah Wood er overraskende god, efter min mening. Bl.a. fordi man stilmæssigt har valgt at gå radikalt anderledes til værks, så den får sin helt egen identitet. 

    Enig.

    Bruno14-07-19 12:44

  • ★★★0

    Mener ikke jeg har set den. Noget ved?

    Jeg har den stående, men har ikke fået set den, men det skal jeg da have gjort nu efter thomsen og Brunos anbefaling.

    Jeg er lidt spændt på at se Elija Wood vs. Joe Spinell. To lidt forskellige typer, må man sige... :)

    Rasmus Drews14-07-19 12:59

  • ★★0

    Jeg burde faktisk få den købt hjem. 

    Jeg kan også ret godt lide Robs synthcore-soundtrack til den. 

    thomsen14-07-19 13:16

  • ★★★1

    Jeg kan også ret godt lide Robs synthcore-soundtrack til den.

    Ja, det er virkelig genialt. Jeg har det på tre vinyler - denne, denne og denne :)

    Det var dengang, jeg købte alt fra Death Waltz Recording, inklusive de fleste varianter, hvis jeg kunne få fat på dem (de flyttede senere fra UK til USA og så blev det for dyrt i import).

    Rasmus Drews14-07-19 13:40

  • ★★★★0

    splatter, splatter, splatter!

    Nu er det ikke så længe siden længere. 

    Riqon14-07-19 17:42

  • ★★★1

    I øvrigt er scoret til originalen af Jay Chattaway også virkelig fremragende.

    Rasmus Drews14-07-19 21:00

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen